Vissza Email Link
Sok apró mákos hókifli

Mákos hókifli

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
ELKÉSZÍTÉS40 minutes
FOGÁSKeksz
KONYHAHagyományos
ADAG 45 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg mák
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • porcukor tetejére
  • vaníliás cukor tetejére

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A mákot ledaráljuk, a vajat elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a mákot, a porcukrot és a tejfölt, majd belőlük lágy tésztát gyúrunk. Ha szükséges, pótoljuk még egy kevés tejföllel.
  • A tepsit kibéleljük egy sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztából lecsippentünk egy diónyi darabot, előbb gombóccá, majd utána kis hurkává formáljuk, amit kiflivé alakítunk.
  • Kb. 10 perc alatt megsütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliásporcukorban.