Vissza Email Link
Piszkeszósz tányéba szedve

Piszkeszósz

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg piszke
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el.
  • Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.