Vissza Email Link
Egyszerű epres süti tányéron

Egyszerű epres süti

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 dl kefir
  • 4 dl cukor
  • 6 dl liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • eper

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük. Ha nagy szemű eprünk van félbe ill. negyedekbe felszeljük.
  • A megmosott tojásokat egyenként felütjük, fakanállal elkeverjük a kétféle cukorral, majd apránként belecsorgatjuk az olajat. Az egészet szép simára keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Kész is vagyunk, ha a tésztánk csomómentes. A masszát tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk és az epreket sűrűn egymás mellé felsorakoztatjuk.