Vissza Email Link
Kakaós, cseresznyés sütemény tányéron

Kakaós cseresznyés sütemény

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 15 szelet

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • sütőrum (elhagyható)
  • 40 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojást a kétféle cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
  • A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport és a tejjel felváltva apránként a cukros vajhoz adagoljuk. Fakanállal az egészet alaposan eldolgozzuk. Adhatunk hozzá egy teáskanál sütőrumot vagy rumaromát.
  • Végül a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyet belekeverjük.
  • A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 170 fokon 25- 30 percig sütjük.