A cukros tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk, hagyjuk pár percig, míg felfut.
A lisztet elkavarjuk a sóval, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgát és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, öntsünk hozzá még egy kis tejet. A végén adjuk hozzá a zsírt. Dagasszuk ki jól, hólyagosra. Ez egy kicsit fárasztó, de megéri. A művelet után letakarjuk és megkelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A kolbászt apróra fölvágjuk, a zöldfűszert megmossuk, földaraboljuk. Én most szárított medvehagymát használtam. Az egészet belekeverjük a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, de nem tesszük bele.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, sajttal megszórjuk. Ezután, mint a bejglit föltekerjük, majd kb. 2 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tekercseket. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk. Míg bemelegszik, a tekercsek kelnek még egy kicsit. Pirosra sütjük.