Vissza Email Link
Kukoricás kenyér alátéten

Kukoricás kenyér

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg fehérliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dl víz
  • 20 dkg főtt, morzsolt kukorica

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A víz és az olaj hozzáadásával összegyúrjuk, végül hozzáadjuk a kukoricát is.
  • Miután összegyúrtuk, elkezdjük dagasztani. Addig dolgozunk a tésztával, míg a tál fala és a kezünk sem lesz már tésztás, ha az egyik ujjunkat belenyomjuk a tésztába, a mélyedés rövid idő múlva fölemelkedik. A jól kidagasztott kenyeret egyik kezünkkel fölemeljük, alá is hintünk egy kevés lisztet és a tetejére is. Letakarva duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a megkelt kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét és beszoktam vagdosni, majd készre sütjük.