Vissza Email Link
Rántott cukkini

Cukkini rántva

ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS8 minutes
ELKÉSZÍTÉS38 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • közepes cukkini
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag (elhagyható)
  • olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukkini végeit levágjuk, dörzsiszivaccsal alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A cukkini méretétől függően 5-6 centis darabokra vágjuk és hosszában elfelezzük, vagy negyedbe vágjuk.
  • A panírozáshoz 1-1 tányérba lisztet, zsemlemorzsát teszünk, a harmadikba tojást ütünk fel és felverjük, kissé sózzuk. A zsemlemorzsába tehetünk szezámmagot. Ez ízletesebbé teszi a cukkinit és látványnak sem utolsó. A cukkini darabokat először a lisztben forgatjuk meg, utána beletesszük a tojásba, jól átforgatjuk, majd a zsemlemorzsában meghempergetjük. Kézzel jól nyomkodjuk meg, hogy a panír biztosan rátapadjon.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára kisütjük a cukkiniket.