Vissza Email Link
Hideg rizssaláta tányéron

Hideg rizssaláta

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSKöret, Saláta
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 15 dkg rizs
  • fél fej lilahagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • fél db sárga húsú paprika
  • 10 dkg kukorica
  • bors
  • tejföl / joghurt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A rizst alaposan megmossuk, megfőzzük és kihűtjük. A hagymát megpucoljuk és a megmosott paprikákkal együtt felkockázzuk. Ha konzervkukoricát használunk, lecsöpögtetjük.
  • Mindezt a kihűlt rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár kanál tejföllel vagy natúrjoghurttal összekeverjük.
  • Legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.