Vissza Email Link
Sóágyon sült csirke tálban

Sóágyon sült csirke

ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSFőétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db egész csirke fölpucolva
  • 1 kg
  • bors
  • majoranna
  • 1 fej vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsi aljára szórjuk az egy kg sót. A csirke üregét belülről enyhén besózzuk, ízlés szerint bedörzsöljük borssal, majoránnával és belehelyezünk egészben egy megpucolt vöröshagymát.
  • Amikor a csirkét a sóágyra fektettük, a lábait célszerű összekötözni és alufóliával betakarni, nehogy megégjen sütés közben.
  • Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is ropogós legyen.