A tésztához a tejfölben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és félre tesszük. Közben a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a cukrot és beleütjük a tojást. Az élesztős tejfölt is beleöntjük és az egészet jól összegyúrjuk. Csak addig pihentetjük, míg elkészítjük a rávalót.
A megmosott szilvát elfelezzük, a magját eltávolítjuk.
A pudingport eldolgozzuk az 1 dl tejben. A tojásokat, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és a tejszínt összeturmixoljuk. A túróra ráöntjük a tojásos keveréket és az elkevert pudingot, majd ezt is összekeverjük botmixerrel.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és meghintjük darált dióval, vagy ha az nincs jó a zsemlemorzsa is. Sűrűn kirakjuk szilvával és rákanalazzuk az öntetet. Kb. 1 órán át sütjük, de vigyázzunk, a teteje meg ne égjen. Ha szükséges sütés közben takarjuk le alufóliával.