A krumplit héjastól megfőzzük. Ha megfőtt a krumpli leöntjük róla a vizet és meghámozzuk. Még melegen összetörjük és kihűtjük.
Közben a zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk és félre tesszük.
A megmosott szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk. Egy tányérban összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
Egy fazékban feltesszük a vizet forrni.
A kihűlt krumplihoz egy tojást és egy kevés sót adunk, majd annyi lisztet, amennyit felvesz. Összegyúrjuk és ha még szükséges adunk hozzá egy kevés lisztet. Én rétesliszttel készítem. Lisztezett felületen kinyújtjuk és tenyérnyi négyzetekre felvágjuk. A szilvákat megforgatjuk a fahéjas cukorban és a tésztára helyezzük. A tészta négy sarkát összecsípjük és a tenyerünkben gombócokat formázunk.
A gombócokat a forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és a zsemlemorzsában megforgatjuk.