Vissza Email Link
Mézes kókuszos kockák tányéron

Mézes kókuszos kocka

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej

Máz hozzávalói:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál sütőrum
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vajat felolvasztjuk és hozzáöntjük a kétféle cukorhoz. Belekeverjük a mézet, a tojást, a citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a tejjel együtt az előbbi öntethez keverjük. Ha minden hozzávalót jól összekevertünk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Miközben sül a lepényünk a mázhoz felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot, a kakaót, a rumot és a tejet. Az egészet felforraljuk, közben kavargatjuk.
  • A kisült lepényt 10 percig pihentetjük, majd bevonjuk a mázzal. Mikor már kezd megdermedni, megszórjuk a kókuszreszelékkel.