A puha vajat elmorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, amiben elkevertük a szódabikarbónát és a sót.
A tojásoknak csak a sárgáját használjuk, ettől lesz a keksz omlós. A citromhéjat és hozzáadjuk, valamint a citromlét.
Utolsónak a levendula jön, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Nagyon ragacsos lesz (ezért kell sietni), de ez természetes.
Folpackra halmozzuk, hosszú rudat formázunk, becsomagoljuk és legalább 2 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Az idő leteltével kicsomagoljuk a tésztarudat és éles késsel 2-3 mm vasragságúra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Először nagyon puhának tűnik, de ahogy hűl, kissé megszilárdul.