Vissza Email Link
Citromos levendulás kekszek tányéron

Citromos-levendulás keksz

Puha citromos levendulás keksz
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 30 minutes
FOGÁSDesszert, Keksz
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 tojássárga
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél db citrom leve
  • 2 evőkanál szárított levendula
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet

ELKÉSZÍTÉS
 

Linzerkekszet készítünk:

  • A puha vajat elmorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, amiben elkevertük a szódabikarbónát és a sót.
  • A tojásoknak csak a sárgáját használjuk, ettől lesz a keksz omlós. A citromhéjat és hozzáadjuk, valamint a citromlét.
  • Utolsónak a levendula jön, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Nagyon ragacsos lesz (ezért kell sietni), de ez természetes.
  • Folpackra halmozzuk, hosszú rudat formázunk, becsomagoljuk és legalább 2 órára betesszük a mélyhűtőbe.
  • Az idő leteltével kicsomagoljuk a tésztarudat és éles késsel 2-3 mm vasragságúra felszeleteljük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Először nagyon puhának tűnik, de ahogy hűl, kissé megszilárdul.
    Citromos levendulás kekszek tányéron