Vissza Email Link
Hagyományos fasírt

Hagyományos fasírt

Hagyományos olajban sült fasírt recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoranna
  • zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a darálthúshoz adjuk.
  • Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
  • Amikor már egyállagú húsmasszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat) és belehelyezzük a húspogácsákat.
  • Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír.
  • A fasírtpogácsák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
    Hagyományos fasírt