Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Instrukciós képek
Smaller
Normal
Larger
Hagyományos fasírt
Hagyományos olajban sült fasírt recept
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
30
minutes
perc
SÜTÉS/FŐZÉS
45
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
1
hour
óra
15
minutes
perc
FOGÁS
Ebéd, Főétel, Vacsora
KONYHA
Hagyományos
ADAG
6
adag
Felszerelés
serpenyő
HOZZÁVALÓK
1
kg
darált sertéshús
2
db
tojás
2
szelet
kenyér
3-4
gerezd
fokhagyma
só
bors
őrölt pirospaprika
majoranna
zsír
vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS
A kenyeret vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a darálthúshoz adjuk.
Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
Amikor már egyállagú húsmasszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat) és belehelyezzük a húspogácsákat.
Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír.
A fasírtpogácsák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.