Vissza Email Link
Csirkepörkölt nokedlivel tálalva

Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt elkészítése nokedlivel együtt
ELŐKÉSZÍTÉS35 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 35 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • Nokedliszaggató

HOZZÁVALÓK
  

Csirkepörkölt hozzávalói:

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Nokedli hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dl víz
  • 1 teáskanál

ELKÉSZÍTÉS
 

Csirkepörkölt elkészítése:

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  • A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
    Szaftos csirkepörkölt lábasban

Nokedli elkészítése:

  • A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  • Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  • Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  • És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
    Csirkepörkölt nokedlivel tálalva