Vissza Email Link
Tárkonyos csirkeaprólék leves tálalva

Tárkonyos csirkeaprólék leves

Tárkonyos csirkeaprólék leves recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS45 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 15 perc
FOGÁSEbéd, Előétel, Leves
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • csirkeszárny
  • csirkeláb
  • máj
  • zúza
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • tárkony
  • tejföl

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zöldségeket, húsokat megtisztítjuk, feldaraboljuk és egy fazékban lassú tűzön feltesszük főzni.
  • Közben befűszerezzük.
  • A májat külön kezeljük, majd csak a főzés vége felé tesszük a levesbe.
  • Ha a húsok hamarább megfőnének, szedjük ki a levesből, tálalás előtt újra beletehetjük.
  • Ha elkészült a levesünk, egy kevés tejfölben elkevert tárkonnyal ízestjük.
    Tárkonyos csirkeaprólék leves fazékban
  • Mikor szépen összeforrt a csirkeaprólék levesünk, levesszük a tűzről.
    Tárkonyos csirkeaprólék leves tálalva