Vissza
Email Link
Nyomtatás
Recept képpel
Instrukciós képek
Smaller
Normal
Larger
Mézeskalács máz
Mézeskalács máz recept
Ez a mézeskalács máz egy folyósabb fajta máz. Nem fog olyan szilárdan ott maradni a mézeskalácsokon. Ha szilárdabb mázat szeretnél készíteni, akkor tegyél bele étkezési keményítőt, ha van otthon.
Recept Nyomtatása
Pin Recept
ELŐKÉSZÍTÉS
6
minutes
perc
ELKÉSZÍTÉS
6
minutes
perc
FOGÁS
Desszert
KONYHA
Hagyományos
ADAG
3
tepsi mézeskalácsra
HOZZÁVALÓK
1
db
tojásfehérje
15
dkg
porcukor
1
evőkanál
étkezési keményítő
ha szilárdabb mázat szeretnél
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
Majd villával felverjük a tojásfehérjét, amíg egy teljesen kemény habot nem kapunk (kb. 2-3 perc intenzív felkeverés).
Utána a porcukrot elkeverjük a már felvert tojásfehérjében (ez is kb. 2-3 perc).