Vissza Email Link
Diós és mákos bejgli töltelék

Bejgli töltelék

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
ELKÉSZÍTÉS50 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 2 rúd bejglihez

HOZZÁVALÓK
  

Diós töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl víz
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

Mákos töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg búzadara
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A darált diót összekeverjük egy lábasban a cukorral, zsemlemorzsával, vízzel együtt pár percig főzzük állandó kevergetés mellett. Belereszeljük az almát, citromot és végén belekeverjük a megmosott mazsolát.
  • Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a mákkal is. Csak itt a zsemlemorzsa helyet búzadarát és víz helyet tejet használunk.