Press "Enter" to skip to content

Bejgli töltelék


Diós és mákos bejgli töltelék

A bejgli töltelék hagyományosan diós és mákos. Mákra a bőség, a termékenység és a gazdagság elérése miatt, a dióra a rontások ellen van szükség.

Bejgli töltelék recept

  1. A darált diót összekeverjük egy lábasban a cukorral, zsemlemorzsával, vízzel együtt pár percig főzzük állandó kevergetés mellett. Belereszeljük az almát, citromot és végén belekeverjük a megmosott mazsolát.
  2. Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a mákkal is. Csak itt a zsemlemorzsa helyet búzadarát és víz helyet tejet használunk.

Itt van a teljes bejgli recept!

Diós és mákos bejgli töltelék
Diós és mákos bejgli töltelék a karácsonyi bejglihez.
Diós és mákos bejgli töltelék

Bejgli töltelék

ELŐKÉSZÍTÉS40 perc
SÜTÉS/FŐZÉS10 perc
ELKÉSZÍTÉS50 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 2 rúd bejglihez

HOZZÁVALÓK
  

Diós töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl víz
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

Mákos töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg búzadara
  • 1 db alma lereszelve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A darált diót összekeverjük egy lábasban a cukorral, zsemlemorzsával, vízzel együtt pár percig főzzük állandó kevergetés mellett. Belereszeljük az almát, citromot és végén belekeverjük a megmosott mazsolát.
  • Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a mákkal is. Csak itt a zsemlemorzsa helyet búzadarát és víz helyet tejet használunk.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Bejgli töltelék jellemzői

"Bejgli töltelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.