A bejgli töltelék hagyományosan diós és mákos. Mákra a bőség, a termékenység és a gazdagság elérése miatt, a dióra a rontások ellen van szükség.
hirdetés
Bejgli töltelék recept
- A darált diót összekeverjük egy lábasban a cukorral, zsemlemorzsával, vízzel együtt pár percig főzzük állandó kevergetés mellett. Belereszeljük az almát, citromot és végén belekeverjük a megmosott mazsolát.
- Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a mákkal is. Csak itt a zsemlemorzsa helyet búzadarát és víz helyet tejet használunk.
Itt van a teljes bejgli recept!
hirdetés
Bejgli töltelék
HOZZÁVALÓK
Diós töltelék hozzávalói:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1,5 dl víz
- 1 db alma lereszelve
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Mákos töltelék hozzávalói:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 3 dkg búzadara
- 1 db alma lereszelve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1,5 dl tej
- 5 dkg mazsola
ELKÉSZÍTÉS
- Ugyanezt a folyamatot ismételjük meg a mákkal is. Csak itt a zsemlemorzsa helyet búzadarát és víz helyet tejet használunk.
hirdetés
hirdetés
"Bejgli töltelék" Hozzászólások