Press "Enter" to skip to content

Piszkeszósz


Piszkeszósz tányéba szedve

A piszkeszósz egy igazán frissítő nyári eledel. Sajnos piszkét elég keveset találok a piacon, ezért én kis adagban le is fagyasztok belőle. Rendkívül értékes gyümölcsről van szó. Sok A-, B1- C-vitamint tartalmaz, ezenkívül ásványi anyagokat, citromsavat, gyümölcs- és szőlőcukrot is. Fogyasztása jó hatással van a szívre, májra, vesére és a belső elválasztású mirigyekre.

Piszkeszósz recept

  1. Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
  2. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el. Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Piszkeszósz tányéba szedve
Piszkeszósz mindig üdítően, frissítően hat.
Piszkeszósz tányéba szedve

Piszkeszósz

ELŐKÉSZÍTÉS40 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg piszke
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el.
  • Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Piszkeszósz jellemzői

"Piszkeszósz" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.