A piszkeszósz egy igazán frissítő nyári eledel. Sajnos piszkét elég keveset találok a piacon, ezért én kis adagban le is fagyasztok belőle. Rendkívül értékes gyümölcsről van szó. Sok A-, B1- C-vitamint tartalmaz, ezenkívül ásványi anyagokat, citromsavat, gyümölcs- és szőlőcukrot is. Fogyasztása jó hatással van a szívre, májra, vesére és a belső elválasztású mirigyekre.
hirdetés
Piszkeszósz recept
- Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
- Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el. Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Piszkeszósz
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg piszke
- cukor
- 2 dl tejföl
- liszt
ELKÉSZÍTÉS
- Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
- Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.
hirdetés
hirdetés
"Piszkeszósz" Hozzászólások