Press "Enter" to skip to content

Piszkeszósz


Piszkeszósz tányéba szedve

A piszkeszósz egy igazán frissítő nyári eledel. Sajnos piszkét elég keveset találok a piacon, ezért én kis adagban le is fagyasztok belőle. Rendkívül értékes gyümölcsről van szó. Sok A-, B1- C-vitamint tartalmaz, ezenkívül ásványi anyagokat, citromsavat, gyümölcs- és szőlőcukrot is. Fogyasztása jó hatással van a szívre, májra, vesére és a belső elválasztású mirigyekre.

hirdetés

Piszkeszósz recept

  1. Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
  2. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el. Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Piszkeszósz tányéba szedve
Piszkeszósz mindig üdítően, frissítően hat.
hirdetés
Piszkeszósz tányéba szedve

Piszkeszósz

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg piszke
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az piszke szárait mindkét oldalon kisollóval levágjuk, a gyümölcsöt megmossuk és fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesen elkeverünk 1 evőkanál lisztet. A főzőléből is tegyünk hozzá és ezzel is jól keverjük el.
  • Amikor az egres megpuhult, ráöntjük a habarást és összeforraljuk. Langyosan, de hidegen is fogyaszthatjuk.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Piszkeszósz jellemzői

"Piszkeszósz" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>