Press "Enter" to skip to content

Szaftos csirkepörkölt


Szaftos csirkepörkölt lábasban

A tökéletes csirkepörkölt titka a finom szaft. Ezért sem szabad elhanyagolni a szaft készítését a pörköltben. A szaftos csirkepörkölt készítése lépésről-lépésre bemutatva.

hirdetés

Szaftos csirkepörkölt recept

  1. A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
  2. A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
  3. Erre rakjuk a csirke részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
  4. A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a szaftos csirkepörköltet. A csirkehúsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.

Az csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos figyelembe venni a csirkepörkölt főzési idejét. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

Szaftos csirkepörkölt lábasban
Szaftos csirkepörkölt készítése.
hirdetés
Szaftos csirkepörkölt lábasban

Szaftos csirkepörkölt

Szaftos csirkepörkölt recept. A tökéletes csirkepörkölt titka a finom szaft. Ezért nem szabad elhanyagolni a szaft készítését.
ELŐKÉSZÍTÉS25 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 40 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 5 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
  • A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
  • Erre rakjuk a csirke részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
  • A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a pörköltet. A húsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.
hirdetés

Melyik is a legjobb csirkepörkölt? Most megtudhatod! Összeszedtem az EstEbéd olvasók által legkedveltebb csirkepörkölt recepteket. Íme a legjobb csirkepörkölt receptek!

Jó étvágyat kívánok!

 

További csirkepörkölt receptek

Esetleg számodra nem a szaftos csirkepörkölt a legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?

Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:

Ez a szaftos csirkepörkölt megtalálható a Csirkepörkölt.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a Csirkepörkölt.hu oldalan további érdekes csirkepörkölt receptekért.

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Szaftos csirkepörkölt jellemzői

"Szaftos csirkepörkölt" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport