Press "Enter" to skip to content

Szaftos csirkepörkölt


Szaftos csirkepörkölt lábasban

A tökéletes csirkepörkölt titka a finom szaft. Ezért sem szabad elhanyagolni a szaft készítését a pörköltben. A szaftos csirkepörkölt készítése lépésről-lépésre bemutatva.

Szaftos csirkepörkölt recept

  1. A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
  2. A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
  3. Erre rakjuk a csirke a részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
  4. A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a szaftos csirkepörköltet. A húsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.

További csirkepörkölt receptek

Esetleg számodra nem a szaftos csirkepörkölt a legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?

Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:

Az csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos figyelembe venni a csirkepörkölt főzési idejét. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

Szaftos csirkepörkölt lábasban
Szaftos csirkepörkölt készítése.
Szaftos csirkepörkölt lábasban

Szaftos csirkepörkölt

Szaftos csirkepörkölt recept
ELŐKÉSZÍTÉS25 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 40 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 5 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hagymákat megpucoljuk, megpróbáljuk nagyon apróra felkockázni és a felolvasztott zsírra dobjuk. Kavargatás mellett megdinszteljük, nem pirítjuk.
  • A sűrű szaft egyik eleme, hogy sok hagymát használjunk. Amit a lehető legapróbbra felvágunk.
  • Erre rakjuk a csirke a részeit. Jól átkeverjük és hagyjuk, hagy záródjanak össze a hús rostjai. Ezután megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Az ízletes szafthoz jó minőségű fűszerpaprikát használjunk.
  • A legkisebb fokozaton fedő alatt főzzük a pörköltet. A húsok engednek magukból annyi vizet, hogy szinte a saját levükben megfőnek. Időnként átkavarjuk a húsokat és ha szükségesnek tartjuk egy nagyon kevés vízzel felöntjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Szaftos csirkepörkölt jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Szaftos csirkepörkölt" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük