Pudingos piskóta recept. A süteményeink egyik alapja a piskóta, amit nagyon egyszerűen elkészíthetünk. A puding a másik nagy kedvenc. Nincs más hátra, mint ezt a két finomságot párosítsuk és kész is a nem mindennapi desszertünk.
Pudingos piskóta recept
- A tetszőleges ízesítésű pudingot elkeverjük a cukorral és pár kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd a pudingot hozzákeverjük és gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra keverjük és apránként hozzáöntjük az olajat és a vizet. Ezt is jól összekeverjük. Az elvegyített kétféle lisztet a tojáskrémhez adjuk, simára keverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes tésztánkba.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát a tepsibe simítjuk és a pudingot rákanalazzuk.
- Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Pudingos piskóta
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
Puding hozzávalói:
- 6 dl tej
- 2 csomag pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
- A tetszőleges ízesítésű pudingot elkeverjük a cukorral és pár kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd a pudingot hozzákeverjük és gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra keverjük és apránként hozzáöntjük az olajat és a vizet. Ezt is jól összekeverjük. Az elvegyített kétféle lisztet a tojáskrémhez adjuk, simára keverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes tésztánkba.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát a tepsibe simítjuk és a pudingot rákanalazzuk.
- Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
"Pudingos piskóta" Hozzászólások