Press "Enter" to skip to content

Kovász készítése


Kovász egy tálban

Kovász készítése. Az a tapasztalatom, hogy egyre többen sütünk otthon kenyeret. Ez történhet élesztővel vagy kovásszal. Ez a kovász egyszeri sütéshez elegendő. Érdemes kipróbálni ezzel sütni kenyeret.

Kovász készítése

  1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és letakarjuk. Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni.
  2. Felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.
Kovász egy tálban
Kovász készítése pár óra alatt.
Kovász egy tálban

Kovász készítése

ELŐKÉSZÍTÉS5 perc
Pihenőidő5 óra
ELKÉSZÍTÉS5 óra 5 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő friss
  • 3 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és letakarjuk. Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni.
  • Felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Kovász készítése jellemzői

"Kovász készítése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük