Kovász készítése könnyedén és gyorsan. Ez a kovász készítésnek az egyszerűsített változata. Nem kell napokig etetni. Pár óra alatt készen van!
hirdetés
Gyors házi kovász készítése
- A kovász hozzávalóit egy tálban összekeverjük és letakarjuk.
- Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni a házi kovászunkat.
- Felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.
Kovász felhasználása
Az a tapasztalatom, hogy egyre többen sütünk otthon kenyeret. Ez történhet élesztővel vagy kovásszal. Érdemes kipróbálni kovásszal sütni a kovászos kenyeret.
hirdetés
Gyors kovász készítése
Egyszerű kovász készítése házilag
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt
- 1 dkg élesztő friss
- 3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- A kovász hozzávalóit egy tálban összekeverjük és letakarjuk.
- Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni.
- Majd a kovász felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Kovász készítése" Hozzászólások