Press "Enter" to skip to content

Kovász készítése


Házi kovász egy tálban

Kovász készítése könnyedén és gyorsan. Ez a kovász készítésnek az egyszerűsített változata. Nem kell napokig etetni. Pár óra alatt készen van!

Gyors házi kovász készítése

  1. A kovász hozzávalóit egy tálban összekeverjük és letakarjuk.
  2. Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni a házi kovászunkat.
  3. Felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.

 

Kovász felhasználása

Az a tapasztalatom, hogy egyre többen sütünk otthon kenyeret. Ez történhet élesztővel vagy kovásszal. Érdemes kipróbálni kovásszal sütni a kovászos kenyeret.

 

Házi kovász egy tálban
Kovász készítése pár óra alatt.
Házi kovász egy tálban

Gyors kovász készítése

Egyszerű kovász készítése házilag
ELŐKÉSZÍTÉS5 perc
Pihenőidő5 óra
ELKÉSZÍTÉS5 óra 5 perc
FOGÁSReggeli, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 1 kenyérhez

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő friss
  • 3 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kovász hozzávalóit egy tálban összekeverjük és letakarjuk.
  • Szobahőmérsékleten 4-5 órán keresztül hagyjuk érni.
  • Majd a kovász felhasználható ugyanekkora mennyiségű liszttel kenyér sütéséhez.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Kovász készítése jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Kovász készítése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük