Press "Enter" to skip to content

Bundáskenyér készítése


Klasszikus bundáskenyér tányéron

A hagyományos bundáskenyeret bárki eltudja készíteni, ha van egy kis akaratereje. Mivel a bundáskenyér készítése nagyon egyszerű folyamat.

hirdetés

A bundáskenyér készítéséhez nem kell sok minden a kenyéren kívül, csak tojás, olaj (vagy zsír), só és egy serpenyő. Pont emiatt rendkívül pénztárca kímélő ennivaló. Ha ennél is egyszerűbbé szeretnéd tenni a munkádat, akkor elkészítheted sütőben is a bundáskenyeret.

 

Bundáskenyér készítése

  1. A megmosott tojásokat egy nagyobb tálban feltörjük, egy villával felverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kevés tejjel hígítjuk.
  2. A kenyérszeleteket egyesével megforgatjuk a tojásban, kb. fél percig állni hagyjuk, de ne áztassuk túl.
  3. Közben az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a tojásos kenyerek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Bundáskenyér fogyasztása

A bundáskenyér közismert reggeli vagy vacsora étel. A bundáskenyeret sokféleképpen lehet fogyasztani: tejföllel, fokhagymával, sóval és sajttal. Akik szeretnek kísérletezni ehetik mustárral vagy lekvárral is.

Érdemes lehet citromos teával fogyasztani az erősen olajos bundáskenyeret. Mert a savanyú folyadék segíti megemészteni a zsiradékot.

 

Bundáskenyér története

A bundáskenyér még a római időkből származik. Amit akkor „téli búzás sütemény”-nek neveztek. Ezt tejbe merítették, olajban pirították és mézzel meglocsolva fogyasztották.

 

Bundáskenyér érdekesség

 

Bundáskenyér muffinok egy tányéron

hirdetés

 

 

 

 

 

 

Gondoltad volna, hogy a bundáskenyeret, még muffin ként is elehet készíteni?

Próbáld ki és nem fogod megbánni! Bundáskenyér muffin »

 

Bundáskenyér sütőben

Ha nem szeretnéd, hogy az egész lakás olajszagú legyen. Akkor ez a bundáskenyér recept pont neked szól.

Próbáld ki még most! Bundáskenyér sütőben »

 

Érdemes lehet tudni

Ez a bundáskenyér krumplis kenyérből készült. Ha kíváncsi vagy a többi kenyérre itt többet megtudhatsz róluk: Bővebben a kenyerekről

Hagyományos bundáskenyér készítése
Bundáskenyér készítése nagyon egyszerű.
Klasszikus bundáskenyér tányéron

Bundáskenyér készítése

Klasszikus bundáskenyér készítése
ELŐKÉSZÍTÉS5 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS6 minutes
ELKÉSZÍTÉS11 minutes
FOGÁSReggeli, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 darab

Felszerelés

  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 6 szelet kenyér
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • bors
  • zsír /olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megmosott tojásokat egy nagyobb tálban feltörjük, egy villával felverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kevés tejjel hígítjuk.
  • A kenyérszeleteket egyesével megforgatjuk a tojásban, kb.fél percig állni hagyjuk, de ne áztassuk túl.
  • Közben az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a tojásoskenyerek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Recept forrása: Wikipedia

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Bundáskenyér készítése jellemzői

"Bundáskenyér készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>