A hagyományos bundáskenyeret bárki eltudja készíteni, ha van egy kis akaratereje. Mivel a bundáskenyér készítése nagyon egyszerű folyamat.
A bundáskenyér készítéséhez nem kell sok minden a kenyéren kívül, csak tojás, olaj (vagy zsír), só és egy serpenyő. Pont emiatt rendkívül pénztárca kímélő ennivaló. Ha ennél is egyszerűbbé szeretnéd tenni a munkádat, akkor elkészítheted sütőben is a bundáskenyeret.
Bundáskenyér készítése
- A megmosott tojásokat egy nagyobb tálban feltörjük, egy villával felverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kevés tejjel hígítjuk.
- A kenyérszeleteket egyesével megforgatjuk a tojásban, kb. fél percig állni hagyjuk, de ne áztassuk túl.
- Közben az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a tojásos kenyerek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Bundáskenyér fogyasztása
A bundáskenyér közismert reggeli vagy vacsora étel. A bundáskenyeret sokféleképpen lehet fogyasztani: tejföllel, fokhagymával, sóval és sajttal. Akik szeretnek kísérletezni ehetik mustárral vagy lekvárral is.
Érdemes lehet citromos teával fogyasztani az erősen olajos bundáskenyeret. Mert a savanyú folyadék segíti megemészteni a zsiradékot.
Bundáskenyér története
A bundáskenyér még a római időkből származik. Amit akkor „téli búzás sütemény”-nek neveztek. Ezt tejbe merítették, olajban pirították és mézzel meglocsolva fogyasztották.
Bundáskenyér érdekesség
Gondoltad volna, hogy a bundáskenyeret, még muffin ként is elehet készíteni?
Próbáld ki és nem fogod megbánni! Bundáskenyér muffin »
Ha nem szeretnéd, hogy az egész lakás olajszagú legyen. Akkor ez a bundáskenyér recept pont neked szól.
Próbáld ki még most! Bundáskenyér sütőben »
Érdemes lehet tudni
Ez a bundáskenyér krumplis kenyérből készült. Ha kíváncsi vagy a többi kenyérre itt többet megtudhatsz róluk: Bővebben a kenyerekről
Bundáskenyér készítése
Felszerelés
- serpenyő
HOZZÁVALÓK
- 6 szelet kenyér
- 3 db tojás
- 3 evőkanál tej
- só
- bors
- zsír /olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A megmosott tojásokat egy nagyobb tálban feltörjük, egy villával felverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kevés tejjel hígítjuk.
- A kenyérszeleteket egyesével megforgatjuk a tojásban, kb.fél percig állni hagyjuk, de ne áztassuk túl.
- Közben az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a tojásoskenyerek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Recept forrása: Wikipedia
"Bundáskenyér készítése" Hozzászólások