Press "Enter" to skip to content

Pulykanyak pörkölt


Pulykanyak pörkölt nokedlivel

Pulykanyak pörkölt recept. A magyar konyha alapja a pörkölt. Mindenféle húsból el tudjuk ezt az ételt készíteni. Talán kicsit változatosabb, ha most a pulykát választjuk. A pulykahús egészséges, nem tartalmaz annyi zsírt, mint a többi hús. A pulykanyakban sok a csont, és mint tudjuk, a legfinomabb falatok mindig a csont mellettiek. Azért érdemes vastag pulykanyakat választani, hogy élvezhessük a szaftos, ízletes falatokat.

Pulykanyak pörkölt recept

  1. A földarabolt pulykanyakat megmossuk.
  2. Két kanálnyi zsíron megpirítjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Rárakjuk a húst, összekavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk.
  3. Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Én a pirospaprikát a főzés vége előtt 20 perccel teszem bele. Ekkor a paprika összehúzza, besűríti, krémesebbé teszi a pörkölt levét. Akkor vagyunk kész a főzéssel, ha a hús szinte leválik a csontról.

Jó étvágyat kívánok!

Pulykanyak pörkölt nokedlivel
Pulykanyak pörkölt nokedlivel.
Pulykanyak pörkölt nokedlivel

Pulykanyak pörkölt

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db pulykanyak lehetőleg jó vastag
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A földarabolt pulykanyakat megmossuk.
  • Két kanálnyi zsíron megpirítjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Rárakjuk a húst, összekavarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk.
  • Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Én a pirospaprikát a főzés vége előtt 20 perccel teszem bele. Ekkor a paprika összehúzza, besűríti, krémesebbé teszi a pörkölt levét. Akkor vagyunk kész a főzéssel, ha a hús szinte leválik a csontról.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Pulykanyak pörkölt jellemzői

"Pulykanyak pörkölt" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük