A márvány szelet süti egy ízkavalkád, ami a gyerekkoromat juttatja az eszembe, amikor még anyukám készítette. A lekvár savanykás íze a dióval, kakaóval és a cukros habbal mindenkit elcsábít, akit csak megkínálsz vele. Igazi ünnepi, vendégváró sütemény.
hirdetés
Márvány szelet recept
- A sütőporral elkevert lisztből, zsírból, tojássárgából kis tejföllel tésztát gyúrunk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval.
- A tészta másik felében jól eldolgozzuk a kakaóport. Ezt a tésztát is kinyújtjuk és a lekváros, diós tésztát befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
- A mázhoz a tojásfehérjét az porcukorral és az ecettel alaposan kikavarjuk. Nem kell habot verni belőlük. Sűrű mázat kapunk, amivel bevonjuk a kihűlt tésztánkat.
- A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel és 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy kanál segítségével megcsepegtetjük a kakaós mázzal a fehér krémet és egy késsel előbb föntről lefele, majd oldal irányban csíkokat húzunk. 1-2 órát várunk, hogy a máz megszáradjon.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Márvány szelet
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 3 tojássárga
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál kakaópor
- lekvár
- darált dió
Márvány hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 kávéskanál ecet
- 2 kávéskanál víz
- 1 kávéskanál kakaópor
- 2 kávéskanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőporral elkevert lisztből, zsírból, tojássárgából kis tejföllel tésztát gyúrunk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval.
- A tészta másik felében jól eldolgozzuk a kakaóport. Ezt a tésztát is kinyújtjuk és a lekváros, diós tésztát befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
- A mázhoz a tojásfehérjét az porcukorral és az ecettel alaposan kikavarjuk. Nem kell habot verni belőlük. Sűrű mázat kapunk, amivel bevonjuk a kihűlt tésztánkat.
- A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel és 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy kanál segítségével megcsepegtetjük a kakaós mázzal a fehér krémet és egy késsel előbb föntről lefele, majd oldal irányban csíkokat húzunk. 1-2 órát várunk, hogy a máz megszáradjon.
hirdetés
hirdetés
"Márvány szelet" Hozzászólások