Press "Enter" to skip to content

Márvány szelet


Márvány szelet tepsiben

A márvány szelet süti egy ízkavalkád, ami a gyerekkoromat juttatja az eszembe, amikor még anyukám készítette. A lekvár savanykás íze a dióval, kakaóval és a cukros habbal mindenkit elcsábít, akit csak megkínálsz vele. Igazi ünnepi, vendégváró sütemény.

Márvány szelet recept

  1. A sütőporral elkevert lisztből, zsírból, tojássárgából kis tejföllel tésztát gyúrunk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval.
  2. A tészta másik felében jól eldolgozzuk a kakaóport. Ezt a tésztát is kinyújtjuk és a lekváros, diós tésztát befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
  3. A mázhoz a tojásfehérjét az porcukorral és az ecettel alaposan kikavarjuk. Nem kell habot verni belőlük. Sűrű mázat kapunk, amivel bevonjuk a kihűlt tésztánkat.
  4. A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel és 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy kanál segítségével megcsepegtetjük a kakaós mázzal a fehér krémet és egy késsel előbb föntről lefele, majd oldal irányban csíkokat húzunk. 1-2 órát várunk, hogy a máz megszáradjon.

Jó étvágyat kívánok!

Márvány szelet tepsiben
Klasszikus márvány szelet sütemény.

 

Márvány szelet tepsiben

Márvány szelet

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra
SÜTÉS/FŐZÉS25 perc
Pihenőidő2 óra
ELKÉSZÍTÉS3 óra 25 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg zsír
  • 3 tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kakaópor
  • lekvár
  • darált dió

Márvány hozzávalói:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál ecet
  • 2 kávéskanál víz
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 2 kávéskanál cukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A sütőporral elkevert lisztből, zsírból, tojássárgából kis tejföllel tésztát gyúrunk. Ha kész, elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval.
  • A tészta másik felében jól eldolgozzuk a kakaóport. Ezt a tésztát is kinyújtjuk és a lekváros, diós tésztát befedjük vele. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
  • A mázhoz a tojásfehérjét az porcukorral és az ecettel alaposan kikavarjuk. Nem kell habot verni belőlük. Sűrű mázat kapunk, amivel bevonjuk a kihűlt tésztánkat.
  • A kakaóport elkeverjük a cukorral és a vízzel és 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy kanál segítségével megcsepegtetjük a kakaós mázzal a fehér krémet és egy késsel előbb föntről lefele, majd oldal irányban csíkokat húzunk. 1-2 órát várunk, hogy a máz megszáradjon.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Márvány szelet jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Márvány szelet" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük