Press "Enter" to skip to content

Házias rakott krumpli


Házias rakott krumpli jénaiban

A házias rakott krumpli a magyar konyha egyik alapja. Mióta a krumpli, mint ételeink egyik fő meghatározója elterjedt a lakosság körében, elkészítésének ez az egyik legkedveltebb módja. Nyugodtan mondhatjuk: ahány ház, annyi szokás. Mert a fő hozzávalókon kívül, ami a krumpli, tojás, tejföl, ezt a receptet mindenki a saját ízlésének és az otthon található kiegészítőknek megfelelően variálhatja. Ezt elrontani nem lehet.

Házias rakott krumpli recept

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, kihűtjük.
  2. Közben a megpucolt hagymát felkockázzuk, kevés zsíron üvegesre megdinszteljük. Rákarikázzuk a kolbászt, jól összeforgatjuk és félre tesszük.
  3. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük.
  4. A tejfölt elkeverjük a sajttal.
  5. Ha kihűlt a krumpli, héját lehúzzuk és felkarikázzuk.
  6. Egy tepsit kizsírozunk, lefektetünk egy sor krumplit, megsózzuk. Rákanalazunk egy sor szaftos kolbászt. Erre jönnek a tojásszeletek. Az egészet addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen. A tetejére rákanalazzuk a sajtos tejfölt.
  7. Elő melegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit pirulni nem kezd.

Jó étvágyat kívánok!

Házias rakott krumpli jénaiban
Mindenki által ismert házias rakott krumpli pompás választás az egész család számára.
Házias rakott krumpli jénaiban

Házias rakott krumpli

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg krumpli
  • 4 db főtt tojás
  • 1 szál csípős kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsír
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit héjastól megfőzzük, kihűtjük.
  • Közben a megpucolt hagymát felkockázzuk, kevés zsíron üvegesre megdinszteljük. Rákarikázzuk a kolbászt, jól összeforgatjuk és félre tesszük.
  • A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük.
  • A tejfölt elkeverjük a sajttal.
  • Ha kihűlt a krumpli, héját lehúzzuk és felkarikázzuk.
  • Egy tepsit kizsírozunk, lefektetünk egy sor krumplit, megsózzuk. Rákanalazunk egy sor szaftos kolbászt. Erre jönnek a tojásszeletek. Az egészet addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen. A tetejére rákanalazzuk a sajtos tejfölt.
  • Elő melegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit pirulni nem kezd.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Házias rakott krumpli jellemzői

"Házias rakott krumpli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.