Press "Enter" to skip to content

Házias rakott krumpli

Házias rakott krumpli jénaiban

A házias rakott krumpli a magyar konyha egyik alapja. Mióta a krumpli, mint ételeink egyik fő meghatározója elterjedt a lakosság körében, elkészítésének ez az egyik legkedveltebb módja. Nyugodtan mondhatjuk: ahány ház, annyi szokás. Mert a fő hozzávalókon kívül, ami a krumpli, tojás, tejföl, ezt a receptet mindenki a saját ízlésének és az otthon található kiegészítőknek megfelelően variálhatja. Ezt elrontani nem lehet.

hirdetés

Házias rakott krumpli recept

  1. A krumplit héjastól megfőzzük, kihűtjük.
  2. Közben a megpucolt hagymát felkockázzuk, kevés zsíron üvegesre megdinszteljük. Rákarikázzuk a kolbászt, jól összeforgatjuk és félre tesszük.
  3. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük.
  4. A tejfölt elkeverjük a sajttal.
  5. Ha kihűlt a krumpli, héját lehúzzuk és felkarikázzuk.
  6. Egy tepsit kizsírozunk, lefektetünk egy sor krumplit, megsózzuk. Rákanalazunk egy sor szaftos kolbászt. Erre jönnek a tojásszeletek. Az egészet addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen. A tetejére rákanalazzuk a sajtos tejfölt.
  7. Elő melegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit pirulni nem kezd.

Jó étvágyat kívánok!

Házias rakott krumpli jénaiban
Mindenki által ismert házias rakott krumpli pompás választás az egész család számára.

Házias rakott krumpli

Házias rakott krumpli jénaiban
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Összesen: 2 hours
Adag: 4 adag
Fogás: Ebéd
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 4 db főtt tojás
  • 1 szál csípős kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsír
  • só, bors
hirdetés

Elkészítés

  • A krumplit héjastól megfőzzük, kihűtjük.
  • Közben a megpucolt hagymát felkockázzuk, kevés zsíron üvegesre megdinszteljük. Rákarikázzuk a kolbászt, jól összeforgatjuk és félre tesszük.
  • A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük.
  • A tejfölt elkeverjük a sajttal.
  • Ha kihűlt a krumpli, héját lehúzzuk és felkarikázzuk.
  • Egy tepsit kizsírozunk, lefektetünk egy sor krumplit, megsózzuk. Rákanalazunk egy sor szaftos kolbászt. Erre jönnek a tojásszeletek. Az egészet addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen. A tetejére rákanalazzuk a sajtos tejfölt.
  • Elő melegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit pirulni nem kezd.
hirdetés:

Házias rakott krumpli jellemzői

"Házias rakott krumpli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük