Press "Enter" to skip to content

Rakott zöldbab tésztával


Rakott zöldbab tésztával tálalva

A rakott zöldbab sokak által kedvelt egytálétel. Mi van akkor, ha ezt a szuper rakott ételt egy kicsit különlegesebbé tesszük? A rakott zöldbab tésztával nem egy szokványos egytálétel.

Rakott zöldbab tésztával recept

Először pörköltet készítünk:

  1. A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
  2. Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  4. Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.

Utána elkészítjük a tésztát és a rakott zöldbabot:

  1. A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk és megfőzzük.
  2. Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
  3. Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  4. Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.

Rakott zöldbab tipp

Érdemes lehet a sertéspörköltet és a zöld babot előzőnap elkészíteni és megfőzni. Ezzel is rengeteg időt spórolhatunk meg másnapra. Majd elég lesz csak a tésztával és a többi aprósággal foglalkozni.

További rakott zöldbab receptek

Kiszeretnél próbálni másfajta rakott zöldbab receptet is? Akkor nézd meg miket ajánlok:

Megszeretnéd tudni mennyi a rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma? Ha igen, akkor olvasd el a Rakott zöldbab kalória című cikkemet is!

Rakott zöldbab tésztával
Rakott zöldbab tésztával és pörkölttel.
Rakott zöldbab tésztával tálalva

Rakott zöldbab tésztával

Szuper rakott zöldbab tésztával elkészítve
ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS2 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS4 óra
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Rakott zöldbab tésztával hozzávalói:

  • 1,5 kg zöldbab
  • őrölt kömény
  • 30 dkg tészta
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • borsikafű

Pörkölt hozzávalói:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

Pörkölt elkészítése:

  • A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
  • Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
  • Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
  • Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.

Rakott zöldbab tésztával készítése:

  • A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
  • Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
  • Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  • Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Rakott zöldbab tésztával jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Rakott zöldbab tésztával" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük