A rakott zöldbab sokak által kedvelt egytálétel. Mi van akkor, ha ezt a szuper rakott ételt egy kicsit különlegesebbé tesszük? A rakott zöldbab tésztával nem egy szokványos egytálétel.
Rakott zöldbab tésztával recept
Először pörköltet készítünk:
- A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
- Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
- Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.
Utána elkészítjük a tésztát és a rakott zöldbabot:
- A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk és megfőzzük.
- Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
- Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
- Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
Rakott zöldbab tipp
Érdemes lehet a sertéspörköltet és a zöld babot előzőnap elkészíteni és megfőzni. Ezzel is rengeteg időt spórolhatunk meg másnapra. Majd elég lesz csak a tésztával és a többi aprósággal foglalkozni.
További rakott zöldbab receptek
Kiszeretnél próbálni másfajta rakott zöldbab receptet is? Akkor nézd meg miket ajánlok:
- Hagyományos rakott zöldbab recept »
- Rakott zöldbab darált hússal »
- Sajtos tejfölös rakott zöldbab »
Megszeretnéd tudni mennyi a rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma? Ha igen, akkor olvasd el a Rakott zöldbab kalória című cikkemet is!
Rakott zöldbab tésztával
HOZZÁVALÓK
Rakott zöldbab tésztával hozzávalói:
- 1,5 kg zöldbab
- őrölt kömény
- 30 dkg tészta
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- borsikafű
Pörkölt hozzávalói:
- 1 kg sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
Pörkölt elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, fölaprítjuk és zsíron üvegesre dinszteljük (nem pirítjuk).
- Rátesszük a megmosott, fölkockázott sertéshúst és kavargatva kifehérítjük. Ezzel a hús rostjai összezárulnak és bent tartják a sertéshús ízeit.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával.
- Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük a pörköltet. A hús enged magából annyi levet, hogy nem kell fölönteni vízzel.
Rakott zöldbab tésztával készítése:
- A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
- Közben megfőzzük a tésztát is, lereszeljük a sajtot.
- Ha mindennel elkészültünk, egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Végül meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
- Végül a rakott zöldbabot hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
"Rakott zöldbab tésztával" Hozzászólások