Press "Enter" to skip to content

Sertéspörkölt


Sertéspörkölt lábasban

Ahány ház, annyi szokás. És ez igaz a sertéspörkölt készítésre is. A magyar konyha egyik alapja, meghatározó elelme a pörkölt, amit a pásztoroktól tanultunk el. Az állatok őrzése mellett tökéletesedett ki a kicsit csípős, szaftos húsétel. A neve arra utal, hogy a hagymás zsíron kicsit megpirították a húst, ezáltal az ízek benne maradtak. Minél több hagymával készítjük, annál sűrűbb szaftot kapunk.

hirdetés

Sertéspörkölt recept

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükség.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  3. Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük és addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
  4. Főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálalhatjuk és savanyúságot adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Sertéspörkölt lábasban
A sertéspörkölt a hús imádók egyik kedvence.
hirdetés
Sertéspörkölt lábasban

Sertéspörkölt

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 10 minutes
FOGÁSEbéd
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükség.
  • Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  • Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük és addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
  • Főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, tarhonyával tálalhatjuk és savanyúságot adunk mellé.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Sertéspörkölt jellemzői

"Sertéspörkölt" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>