Press "Enter" to skip to content

Csurgatott tojásleves


Csurgatott tojásleves tányérban

Csurgatott tojásleves recept. Ha már kiürült a hűtő, de mégis valami főtt ételt szeretnél ebédre, ajánlom ezt az igen egyszerű, gyors rántott levest. Gyakorlatilag egy hagymás rántást készítünk, mit bővebben öntünk föl vízzel és tojással gazdagítjuk. A köménymagról nem is gondolnánk, hogy amilyen apró, fogyasztása olyan hasznos a szervezet számára. Gyulladáscsökkentő, emésztést javító, ásványi anyagokban gazdag, csökkenti a puffadást.

Csurgatott tojásleves recept

  1. A petrezselyemzöldet megmossuk, cérnával összekötözzük. A hagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk és a felolvasztott zsíron megdinszteljük (nem kell megpirítani).
  2. Közben rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Ekkor már levesszük a tűzről, összekavarjuk és felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az egész köménymagot.
  3. Lassú tűzön fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a tojásokat egy tányérban felütjük, felverjük. Amikor a hagyma megpuhult, folytonos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojást. Megvárjuk míg fölforr, és elkészült a levesünk.

Jó étvágyat kívánok!

Csurgatott tojásleves tányérban
A csurgatott tojásleves titka az egyszerűségében rejlik.
Csurgatott tojásleves tányérban

Csurgatott tojásleves

ELŐKÉSZÍTÉS5 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
ELKÉSZÍTÉS25 perc
FOGÁSLeves
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • köménymag
  • 1 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A petrezselyemzöldet megmossuk, cérnával összekötözzük. A hagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk és a felolvasztott zsíron megdinszteljük (nem kell megpirítani).
  • Közben rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Ekkor már levesszük a tűzről, összekavarjuk és felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az egész köménymagot.
  • Lassú tűzön fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a tojásokat egy tányérban felütjük, felverjük. Amikor a hagyma megpuhult, folytonos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojást. Megvárjuk míg fölforr, és elkészült a levesünk.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Csurgatott tojásleves jellemzői

"Csurgatott tojásleves" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük