Press "Enter" to skip to content

Oldalas sütése


Sült oldalas krumplipürével

Az odalas sütése nem egy embert próbáló feladat. Többféle módon ellehet készíteni a sült oldalast. De most egy egyszerű sült oldalast mutatok be.

hirdetés

Oldalas sütése recept

  1. A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  2. Az oldalast megmossuk és megszárítjuk.
  3. Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka az oldalas fűszerezésben rejlik.
  4. Majd felkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
  5. Az oldalast tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket. Kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  6. Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka: Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.

Sült oldalas tálalása

Az oldalas sütése után feltehetjük a kérdést: „Mivel is szeretnénk fogyasztani a sült oldalast?” Én legegyszerűbb köretet ajánlom hozzá: krumplipürét és savanyú uborkát.

De ha te másfajta körettel szeretnéd tálalni, abban is tudok segíteni. Összeszedtem 5 köretet sült oldalas mellé, amik közül tudsz válogatni.

Sült oldalas krumplipürével
Tökéletesre sütött oldalas krumplipürével tálalva.
hirdetés
Sült oldalas krumplipürével

Oldalas sütése

Egyszerű sült oldalas elkészítése
A sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 80 dkg oldalas
  • só, bors
  • kakukkfű
  • zsír / olaj
  • vöröshagyma
  • paprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  • Az oldalast megmossuk, megszárítjuk.
  • Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezésben rejlik.
  • Majd felkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
  • A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  • Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka: Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

 

Még több sült oldalas

Ha mégse ezt oldalas sütését választod, nincs probléma. Ebben az esetben is segíthetek. Itt van néhány sült oldalas recept:

  • Mézes-mustáros oldalas » (Hamarosan elkészül!)
  • Fokhagymás sült oldalas » (Hamarosan elkészül!)
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Oldalas sütése jellemzői

"Oldalas sütése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük