Press "Enter" to skip to content

Tökéletes sült oldalas elkészítése


Sült oldalas krumplipürével

Tökéletes sült oldalas elkészítése: A sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni. Krumplipürét és savanyú uborkát ajánlok hozzá.

Tökéletes sült oldalas elkészítése

  1. A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  2. Az oldalast megmossuk, megszárítjuk, befűszerezzük. A vöröshagymát fölkarikázzuk, a paprikát fölszeleteljük.
  3. A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  4. Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó), a fóliát leszedjük és a húst pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Sült oldalas krumplipürével
Tökéletes sült oldalas elkészítése ebédre.
Sült oldalas krumplipürével

Tökéletes sült oldalas elkészítése

ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 20 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 40 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 80 dkg oldalas
  • só, bors
  • kakukkfű
  • zsír / olaj
  • vöröshagyma
  • paprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  • Az oldalast megmossuk, megszárítjuk, befűszerezzük. A vöröshagymát fölkarikázzuk, a paprikát fölszeleteljük.
  • A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  • Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó), a fóliát leszedjük és a húst pirosra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Tökéletes sült oldalas elkészítése jellemzői

"Tökéletes sült oldalas elkészítése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük