Tökéletes sült oldalas elkészítése: A sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni. Krumplipürét és savanyú uborkát ajánlok hozzá.
Tökéletes sült oldalas elkészítése
- A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
- Az oldalast megmossuk, megszárítjuk, befűszerezzük. A vöröshagymát fölkarikázzuk, a paprikát fölszeleteljük.
- A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
- Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó), a fóliát leszedjük és a húst pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Tökéletes sült oldalas elkészítése
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg oldalas
- só, bors
- kakukkfű
- zsír / olaj
- vöröshagyma
- paprika
ELKÉSZÍTÉS
- A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
- Az oldalast megmossuk, megszárítjuk, befűszerezzük. A vöröshagymát fölkarikázzuk, a paprikát fölszeleteljük.
- A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
- Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó), a fóliát leszedjük és a húst pirosra sütjük.
"Tökéletes sült oldalas elkészítése" hozzászólás