Press "Enter" to skip to content

Oldalas sütése


Sült oldalas krumplipürével

Az odalas sütése nem egy embert próbáló feladat. Többféle módon ellehet készíteni a sült oldalast. De most egy zöldséges sült oldalast mutatok be.

A sült oldalas egy időtakarékos fogás. Duplán megéri előző este befűszerezni a húst, sőt a zöldségek is mehetnek rá. Egyrészt így az ízek jobban összeérnek, másrészt másnap nincs más dolgunk, mint megsütni.

 

Oldalas sütése recept

  1. A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  2. Az oldalast megmossuk és megszárítjuk.
  3. Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezésben rejlik.
  4. Majd fölkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
  5. Az oldalast tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket. Kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  6. Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka: Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.

Sült oldalas tálalása

Az oldalas sütése után feltehetjük a kérdést: “Mivel is szeretnénk fogyasztani a sült oldalast?”

Én legegyszerűbb köretet ajánlom hozzá: krumplipürét és savanyú uborkát.

De ha te másfajta körettel szeretnéd tálalni, abban is tudok segíteni. Összeszedtem 5 köretet sült oldalas mellé, amik közül tudsz válogatni.

 

Még több sült oldalas

Ha mégse ezt oldalas sütését választod, nincs probléma. Ebben az esetben is segíthetek. Itt van néhány sült oldalas recept:

  • Oldalas sütőzacskóban »
  • Savanyú káposzta ágyon sült oldalas »
Sült oldalas krumplipürével
Tökéletesre sütött oldalas krumplipürével tálalva.
Sült oldalas krumplipürével

Oldalas sütése

Zöldséges sült oldalas elkészítése
ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 20 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 40 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 80 dkg oldalas
  • só, bors
  • kakukkfű
  • zsír / olaj
  • vöröshagyma
  • paprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsit kizsírozzuk, a sütőt 180°C-on előmelegítjük.
  • Az oldalast megmossuk, megszárítjuk.
  • Ez után befűszerezzük az oldalast. A tökéletes sült oldalas egyik titka a fűszerezésben rejlik.
  • Majd fölkarikázzuk a vöröshagymát és a paprikát fölszeleteljük.
  • A húst tepsibe helyezzük és rárakjuk a zöldségeket, kb. 1 dl vizet a hús alá öntünk. A tepsit alufóliával befedjük.
  • Ha ez mind megvan jöhet az oldalas sütése. Ami a tökéletes sült oldalas második titka: Kb. 1 óra alatt a húst puhára pároljuk (ha a villát könnyen beletudjuk szúrni, már jó). Ekkor a fóliát leszedjük és az oldalast pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Oldalas sütése jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Oldalas sütése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük