Press "Enter" to skip to content

Meggyes pite recept


Meggyes pite porcukorral megszorva

Meggyes pite recept. Ne gondoljuk, hogy csak a nagymamáink tudtak finom sütit készíteni. Mi is meg tudjuk csinálni. Egyre kell ügyelni, ne siessünk, szánjuk rá az időt!

Meggyes pite recept

  1. Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük. Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
  2. Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  3. Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
  4. A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  6. A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!

Meggyes pite porcukorral megszorva
Meggyes pite recept a nagymamáink receptje.
Meggyes pite porcukorral megszorva

Meggyes pite recept

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS35 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 5 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

2 db lap hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipetnyi

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg meggy magozott
  • 3-4 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál darált dió / zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük. Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
  • Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  • Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
  • A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
  • Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  • A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Meggyes pite recept jellemzői

"Meggyes pite recept" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük