Ne gondoljuk, hogy csak a nagymamáink tudtak kelt meggyes pite süteményt készíteni. Mi is meg tudjuk csinálni.
hirdetés
Kelt meggyes pite recept
- Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
- Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
- Letakarjuk a kelt meggyes pite tésztáját és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses: 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával vagy dióval.
- A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
- A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.
hirdetés
Kelt meggyes pite
Pudingos, kelt meggyes pite recept
HOZZÁVALÓK
2 db lap hozzávalói:
- 60 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 1,5-2 dl tejföl
- 2 tojássárga
- 5 dkg cukor
- 1 csipetnyi só
Töltelék hozzávalói:
- 80 dkg meggy magozott
- 3-4 evőkanál cukor
- fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 evőkanál darált dió / zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS
- Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
- Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
- Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
- A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
- A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.
hirdetés
Más fajta meggyes pitét keresel?
Talán nem a kelt meggyes pite számodra a megfelelő meggyes pite? Nem kell aggódni.
Ha más fajta meggyes pitét keresel, akkor mutatok párat:
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Kelt meggyes pite" Hozzászólások