Press "Enter" to skip to content

Kelt meggyes pite


Kelt meggyes pite porcukorral megszórva

Ne gondoljuk, hogy csak a nagymamáink tudtak kelt meggyes pite süteményt készíteni. Mi is meg tudjuk csinálni.

hirdetés

Kelt meggyes pite recept

  1. Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
  2. Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarjuk a kelt meggyes pite tésztáját és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses: 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  4. Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával vagy dióval.
  5. A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
  6. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  7. A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.

 

Kelt meggyes pite porcukorral megszórva
A kelt meggyes pite a nagymamáink receptje.
hirdetés

 

Kelt meggyes pite porcukorral megszórva

Kelt meggyes pite

Pudingos, kelt meggyes pite recept
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS35 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 5 minutes
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

2 db lap hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 tojássárga
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipetnyi

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg meggy magozott
  • 3-4 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál darált dió / zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és meghintjük egy evőkanál liszttel félre tesszük.
  • Közben kimérjük a többi hozzávalót és 8-10 perc múlva az élesztős tejjel összekeverjük. Kézzel összegyúrjuk és erőteljes mozdulatokkal kb. 10 perc alatt egynemű tésztává dagasztjuk.
  • Letakarjuk és duplájává kelesztjük. A sütőt előmelegítjük légkeveréses, 180 °C-on, gázsütő: közepes lángon. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  • Ha megkelt a tésztánk kétfelé vágjuk, egy lisztezett felületen tepsiméretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe és meghintjük zsemlemorzsával/dióval.
  • A meggyet összekeverjük cukorral, pudingporral, fahéjjal és rásimítjuk a tésztára.
  • Kinyújtjuk a tészta másik felét is és betakarjuk vele a meggyes tölteléket. Széleit kicsit lenyomkodjuk, a tésztát villával sűrűn megszurkáljuk.
  • A tepsit az előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeleteljük.
hirdetés

 

Más fajta meggyes pitét keresel?

Talán nem a kelt meggyes pite számodra a megfelelő meggyes pite? Nem kell aggódni.

Ha más fajta meggyes pitét keresel, akkor mutatok párat:

Joghurtos meggyes pite »

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Kelt meggyes pite jellemzői

"Kelt meggyes pite" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>