Press "Enter" to skip to content

Túrós-meggyes kígyórétes


Túrós-meggyes kígyórétes tepsiben

Elképesztően finom túrós-meggyes kígyórétes! Nagyon finom sütemények egyike ez a kígyórétes. A kígyórétesben az az egyik legjobb, hogy kis helyen is egyszerűen elkészíthetjük. Nem úgy mint a hagyományos rétest. Irány a konyha és készítsük el a túrós-meggyes kígyórétesünket!

hirdetés

Túrós-meggyes kígyórétes recept

  1. A kígyórétes tésztához az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben.
  2. A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, kidagasztjuk.
  3. Letakarva félre tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Nem kelesztjük.
  4. A kígyórétes töltelékhez a túrót összekeverjük a búzadarával, a cukorral, beleütjük a tojásokat és belereszeljük a citromot. A meggyet kimagozzuk és meghintjük a cukorral.
  5. A tésztát kétfelé vágjuk, egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A középső egyharmadra hosszanti irányban rákenjük a túrókrém felét és a rárakosgatjuk a meggynek szintén a felét.
  7. Az alsó, felső egyharmadot egy éles késsel ferdén bevagdossuk. A csíkokat felválva egyesével középre hajtogatjuk.
  8. A túrós-meggyes kígyórétesünket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük.
  9. És a megmaradt alapanyagokkal ugyanígy elkészítjük a másik rudat.
  10. 15 percig kelesztjük. Végül a felvert tojással megkenjük a túrós-meggyes kígyórétes rudakat és 180 fokon pirosra sütjük.
Túrós-meggyes kígyórétes tepsiben
Túrós-meggyes kígyórétes
hirdetés
Túrós-meggyes kígyórétes tepsiben

Túrós-meggyes kígyórétes

Túrós-meggyes kígyórétes recept
Egy igazán finom, kiadós és mutatós sütemény receptjét olvasod.
Ezt azok is könnyen elkészíthetik, akiknek nincs elég nagy helyük az eredeti rétes kiterítéséhez.
Ennek a kígyórétesnek a tészta hajtogatása adja a különlegességét. A meggy és a túró párosítása teszi könnyeddé ezt a kelt tésztát, aminek az ízét a citromhéja tovább fokoz.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő15 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Kígyórétes tésztá hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg zsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás + 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • pici pici só

Túrós-meggyes töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg meggy + 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

Túrós-meggyes kígyórétes kenés hozzávalói:

  • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kígyórétes tésztához az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben.
  • A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, kidagasztjuk.
  • Letakarva félre tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Nem kelesztjük.
  • A kígyórétes töltelékhez a túrót összekeverjük a búzadarával, a cukorral, beleütjük a tojásokat és belereszeljük a citromot. A meggyet kimagozzuk és meghintjük a cukorral.
  • A tésztát kétfelé vágjuk, egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  • A középső egyharmadra hosszanti irányban rákenjük a túrókrém felét és a rárakosgatjuk a meggynek szintén a felét.
  • Az alsó, felső egyharmadot egy éles késsel ferdén bevagdossuk. A csíkokat felválva egyesével középre hajtogatjuk.
  • A túrós-meggyes kígyórétesünket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük.
  • És a megmaradt alapanyagokkal ugyanígy elkészítjük a másik rudat.
  • 15 percig kelesztjük. Végül a felvert tojással megkenjük a túrós-meggyes kígyórétes rudakat és 180 fokon pirosra sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Túrós-meggyes kígyórétes jellemzői

"Túrós-meggyes kígyórétes" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport