Elképesztően finom túrós-meggyes kígyórétes! Nagyon finom sütemények egyike ez a kígyórétes. A kígyórétesben az az egyik legjobb, hogy kis helyen is egyszerűen elkészíthetjük. Nem úgy mint a hagyományos rétest. Irány a konyha és készítsük el a túrós-meggyes kígyórétesünket!
hirdetés
Túrós-meggyes kígyórétes recept
- A kígyórétes tésztához az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben.
- A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, kidagasztjuk.
- Letakarva félre tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Nem kelesztjük.
- A kígyórétes töltelékhez a túrót összekeverjük a búzadarával, a cukorral, beleütjük a tojásokat és belereszeljük a citromot. A meggyet kimagozzuk és meghintjük a cukorral.
- A tésztát kétfelé vágjuk, egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
- A középső egyharmadra hosszanti irányban rákenjük a túrókrém felét és a rárakosgatjuk a meggynek szintén a felét.
- Az alsó, felső egyharmadot egy éles késsel ferdén bevagdossuk. A csíkokat felválva egyesével középre hajtogatjuk.
- A túrós-meggyes kígyórétesünket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük.
- És a megmaradt alapanyagokkal ugyanígy elkészítjük a másik rudat.
- 15 percig kelesztjük. Végül a felvert tojással megkenjük a túrós-meggyes kígyórétes rudakat és 180 fokon pirosra sütjük.
hirdetés
Túrós-meggyes kígyórétes
Túrós-meggyes kígyórétes receptEgy igazán finom, kiadós és mutatós sütemény receptjét olvasod.Ezt azok is könnyen elkészíthetik, akiknek nincs elég nagy helyük az eredeti rétes kiterítéséhez.Ennek a kígyórétesnek a tészta hajtogatása adja a különlegességét. A meggy és a túró párosítása teszi könnyeddé ezt a kelt tésztát, aminek az ízét a citromhéja tovább fokoz.
HOZZÁVALÓK
Kígyórétes tésztá hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg zsír
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás + 1 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- pici pici só
Túrós-meggyes töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 20 dkg meggy + 2 evőkanál cukor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg búzadara
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
Túrós-meggyes kígyórétes kenés hozzávalói:
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
- A kígyórétes tésztához az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben.
- A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, hozzáöntjük az élesztős tejet, összegyúrjuk, kidagasztjuk.
- Letakarva félre tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. Nem kelesztjük.
- A kígyórétes töltelékhez a túrót összekeverjük a búzadarával, a cukorral, beleütjük a tojásokat és belereszeljük a citromot. A meggyet kimagozzuk és meghintjük a cukorral.
- A tésztát kétfelé vágjuk, egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
- A középső egyharmadra hosszanti irányban rákenjük a túrókrém felét és a rárakosgatjuk a meggynek szintén a felét.
- Az alsó, felső egyharmadot egy éles késsel ferdén bevagdossuk. A csíkokat felválva egyesével középre hajtogatjuk.
- A túrós-meggyes kígyórétesünket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük.
- És a megmaradt alapanyagokkal ugyanígy elkészítjük a másik rudat.
- 15 percig kelesztjük. Végül a felvert tojással megkenjük a túrós-meggyes kígyórétes rudakat és 180 fokon pirosra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Túrós-meggyes kígyórétes" Hozzászólások