Press "Enter" to skip to content

Töltött csirkecomb májjal


Töltött csirkecomb májjal héjában sült krumplival

Kiadós, akár ünnepi ételt is tálalhatsz ezzel a fogással. Töltött csirkecomb májjal recepthez én mindig házi pecsenyecsirkét vásárolok. Ugyanis az ilyen csirkének van egy kis zsírja, ami a sütéskor kifejezetten előnyös és sokkal nagyobb, mint a többi csirkecomb. Ha időt akarunk spórolni, a tölteléket hamarabb is elkészíthetjük, és ha krumplival együtt sütjük, a körettel sem kell külön foglalkoznunk.

Töltött csirkecomb májjal recept

 1. A combokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
 2. A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé. A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk. A megmosott petrezselyemzöldet fölaprítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük. Egy tálban összeállítjuk a tölteléket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 3. A combok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a tölteléket. A combokat kívülről is besózzuk, borsozzuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
 4. A combok közé újkrumplit rakhatunk köretnek, amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
 5. A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük. Ekkor villával megnézzük elég puha-e a hús. Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Közben a combokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.

Jó étvágyat kívánok!

Töltött csirkecomb májjal héjában sült krimplival
Töltött csirkecomb májjal egy ízletes vasárnapi ebéd.
Töltött csirkecomb májjal héjában sült krumplival

Töltött csirkecomb májjal

ELŐKÉSZÍTÉS45 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 15 perc
FOGÁSFőétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

 • 4 db házi pecsenyecsirkecomb
 • 1 db szikkadt zsemle
 • 1 csokor petrezselyemzöld
 • 1 db nyers tojás
 • 3 db főtt tojás
 • só, bors, majoranna
 • 20 dkg csirkemáj
 • 1 fej vöröshagyma
 • zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

 • A combokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
 • A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé. A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk. A megmosott petrezselyemzöldet fölaprítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük. Egy tálban összeállítjuk a tölteléket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 • A combok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a tölteléket. A combokat kívülről is besózzuk, borsozzuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
 • A combok közé újkrumplit rakhatunk köretnek, amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
 • A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük. Ekkor villával megnézzük elég puha-e a hús. Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Közben a combokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Töltött csirkecomb májjal jellemzői

"Töltött csirkecomb májjal" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.