A töltött csirkecomb májjal töltve egy nagyon kiadós lakoma lehet. Nem csak, hogy kiadós, de még nagyon finom is. Sokak kedvencévé fog válni miután megkóstolják. Ez a töltött csirkecomb remekül passzol mindenhez is!
Töltött csirkecomb májjal recept
Töltött csirkecomb töltelék:
- A csirkecombokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a feldarabolt májat. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával. (Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé.)
- A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk.
- A megmosott petrezselyemzöldet is felaprítjuk.
- Majd a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük.
- Egy tálban összeállítjuk a töltött csirkecomb tölteléket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Csirkecombok töltése:
- A csirkecombok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el.
- Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a töltött csirkecomb tölteléket.
- A csirkecombokat kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd kizsírozott tepsibe rakjuk.
Köret:
- A csirkecombok közé újkrumplit rakhatunk köretnek.
- Amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
Májjal töltött csirkecombok sütése:
- A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. 1,5 óráig sütjük.
- Ekkor villával megnézzük elég puha-e a csirkecomb.
- Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük a májjal töltött csirkecombokat.
- Közben a csirkecombokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
Töltött csirkecomb májjal
HOZZÁVALÓK
- 4 db házi pecsenyecsirkecomb
- 20 dkg csirkemáj
- 1 db zsemle szikkadt
- 3 db főtt tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db nyers tojás
- só
- bors
- majoranna
- zsír vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS
Töltött csirkecomb töltelék:
- A csirkecombokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a feldarabolt májat. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával. (Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé.)
- A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk.
- A megmosott petrezselyemzöldet is felaprítjuk.
- Majd a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük.
- Egy tálban összeállítjuk a töltött csirkecomb tölteléket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Csirkecombok töltése:
- A csirkecombok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el.
- Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a töltött csirkecomb tölteléket.
- A csirkecombokat kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd kizsírozott tepsibe rakjuk.
Köret:
- A csirkecombok közé újkrumplit rakhatunk köretnek.
- Amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
Májjal töltött csirkecombok sütése:
- A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. 1,5 óráig sütjük.
- Ekkor villával megnézzük elég puha-e a csirkecomb.
- Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük a májjal töltött csirkecombokat.
- Közben a csirkecombokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
Jó étvágyat kívánok!
További sült csirkecomb receptek
Íme itt van néhány istenien finom sült csirkecomb recept, ha másfajta sült csirkecombokat is elszeretnél készíteni:
További töltött csirkecomb receptek
Talán másféle töltött csirkecombhoz jött meg a kedved? Akkor mutatok neked még néhány töltött csirkecomb receptet is:
Hamarosan elkészülnek!
- Gombával töltött csirkecomb »
- Zsemlével töltött csirkecomb »
- Zöldséggel töltött csirkecomb »
"Töltött csirkecomb májjal" Hozzászólások