Kiadós, akár ünnepi ételt is tálalhatsz ezzel a fogással. Töltött csirkecomb májjal recepthez én mindig házi pecsenyecsirkét vásárolok. Ugyanis az ilyen csirkének van egy kis zsírja, ami a sütéskor kifejezetten előnyös és sokkal nagyobb, mint a többi csirkecomb. Ha időt akarunk spórolni, a tölteléket hamarabb is elkészíthetjük, és ha krumplival együtt sütjük, a körettel sem kell külön foglalkoznunk.
Töltött csirkecomb májjal recept
- A combokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé. A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk. A megmosott petrezselyemzöldet fölaprítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük. Egy tálban összeállítjuk a tölteléket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A combok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a tölteléket. A combokat kívülről is besózzuk, borsozzuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
- A combok közé újkrumplit rakhatunk köretnek, amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
- A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük. Ekkor villával megnézzük elég puha-e a hús. Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Közben a combokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
Jó étvágyat kívánok!

Töltött csirkecomb májjal
HOZZÁVALÓK
- 4 db házi pecsenyecsirkecomb
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db nyers tojás
- 3 db főtt tojás
- só, bors, majoranna
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- zsír vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A combokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A májat is megtisztítjuk, megmossuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk és zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Akkor lesz kész, ha villát beleszúrva, nem jön ki belőle lé. A zsemlét felaprítjuk, kevés vízben megáztatjuk. A megmosott petrezselyemzöldet fölaprítjuk, a főtt tojásokat megpucoljuk, villával összetörjük. Egy tálban összeállítjuk a tölteléket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A combok bőrét egy kanál segítségével fellazítjuk, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Ugyancsak kanállal a bőre alá nyomkodjuk a tölteléket. A combokat kívülről is besózzuk, borsozzuk és kizsírozott tepsibe rakjuk.
- A combok közé újkrumplit rakhatunk köretnek, amit előtte alaposan megmostunk, megsóztunk, őrölt rozmaringgal meghintettünk.
- A tepsit alufóliával szorosan letakarunk és ellőmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük. Ekkor villával megnézzük elég puha-e a hús. Ha már jónak találjuk, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük. Közben a combokat egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala piros legyen.
"Töltött csirkecomb májjal" Hozzászólások