Az ecetes uborkasaláta a finom ebédek elmaradhatatlan része. Remekül passzol sült húsokhoz és pörköltökhöz egyaránt. Kezdjünk is neki az uborkasaláta elkészítéséhez!
hirdetés
Ecetes uborkasaláta recept
- Először elkészítjük az alaplevet. Egy tálba öntünk 3 evőkanál ecetet, elkavarunk benne 2-3 evőkanál cukrot és felöntjük vízzel.
- Uborkát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Utána kézzel kinyomkodjuk és a cukros, ecetes vízbe rakjuk.
- Majd itt is egy kicsit hagyjuk áll, hogy összeérjenek az ízek. És ezekután tálalhatjuk is az uborkasalátánkat.
hirdetés
Ecetes uborkasaláta
Íme itt a részletes recept az ecetes uborkasaláta elkészítéséhez!
HOZZÁVALÓK
- 1 kg uborka
- kevés só
- 2-3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál ecet 10%-os
- 3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- Először elkészítjük az alaplevet. Egy tálba öntünk 3 evőkanál ecetet, elkavarunk benne 2-3 evőkanál cukrot és felöntjük vízzel.
- Majd itt is egy kicsit hagyjuk áll, hogy összeérjenek az ízek. És ezekután tálalhatjuk is az uborkasalátánkat.
hirdetés
Így elkészült az ecetes uborkasalátánk! Itt találsz hozzá pár remek főételt, amik mellé csodásan passzol ez az uborkasaláta! » Főétel receptek ITT!
Íme néhány saláta recept, ha még szeretnél hasonló finomságú salátákat készíteni! » Saláta receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Ecetes uborkasaláta" Hozzászólások