Press "Enter" to skip to content

Túrós lekváros pite

Túrós lekváros pite tányéron

Túrós-lekváros pite recept. Vendégek fogadására, családi összejövetelekre ajánlom, ezt a finom és igazán kiadós süteményt. Az elkészítése egy kicsit több időt vesz igénybe és jól megdolgoztat, de megéri a fáradozást. A túró, a lekvár, a hab nem engedi a tésztát megszáradni, már amennyiben nem fogy el azonnal.

hirdetés

Túrós-lekváros pite recept

  1. A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Addig kimérjük a lisztet és a többi hozzávalót, a zsírt felolvasztjuk. Miután az élesztő felfutott, ezt is hozzákeverjük és fakanállal kezdjük összekeverni, a majd a zsír hozzáadásával jól fölverni.
  2. Nokedli sűrűségűnek kell lenni, ezért, ha szükséges, adjunk hozzá még tejet. Ez kemény fizikai munkát igényel, addig kell fakanállal verni, míg a tészta hólyagos nem lesz. Erőnlétünktől függően ez eltarthat 8-10 percig is. De kitartás! Meg lesz az eredménye: szép lesz a tésztánk, erősödik a karunk és a vállunk.
  3. Ha ezzel elkészültünk, egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük a tésztát és megpróbáljuk a tepsi széléig széthúzogatni. Fél órát kelesztjük a tepsiben. Ezalatt a túrót a cukorral és a 2 egész tojással összekeverjük, majd a megkelt tésztára simítjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben félkészre sütjük. Ez nálam kb. 25-30 perc volt.
  5. Míg sül a tészta, a tojásfehérjét habbá fölverjük, közbe hozzáadjuk a cukrot. Amikor félig megsült a tésztánk, megkenjük lekvárral és rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokra levesszük a hőfokot és színesedésig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Túrós lekváros pite tányéron
Egy nagyon finom túrós lekváros pite mindig jól tud esni.

Túró lekáros pite

Túrós lekváros pite tányéron
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 1 hour 55 minutes
Adag: 25 szelet
Fogás: Desszert
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4-5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • csipetnyi

Krém hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
hirdetés

Elkészítés

  • A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Addig kimérjük a lisztet és a többi hozzávalót, a zsírt felolvasztjuk. Miután az élesztő felfutott, ezt is hozzákeverjük és fakanállal kezdjük összekeverni, a majd a zsír hozzáadásával jól fölverni.
  • Nokedli sűrűségűnek kell lenni, ezért, ha szükséges, adjunk hozzá még tejet. Ez kemény fizikai munkát igényel, addig kell fakanállal verni, míg a tészta hólyagos nem lesz. Erőnlétünktől függően ez eltarthat 8-10 percig is. De kitartás! Meg lesz az eredménye: szép lesz a tésztánk, erősödik a karunk és a vállunk.
  • Ha ezzel elkészültünk, egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük a tésztát és megpróbáljuk a tepsi széléig széthúzogatni. Fél órát kelesztjük a tepsiben. Ezalatt a túrót a cukorral és a 2 egész tojással összekeverjük, majd a megkelt tésztára simítjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben félkészre sütjük. Ez nálam kb. 25-30 perc volt.
  • Míg sül a tészta, a tojásfehérjét habbá fölverjük, közbe hozzáadjuk a cukrot. Amikor félig megsült a tésztánk, megkenjük lekvárral és rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokra levesszük a hőfokot és színesedésig sütjük.
hirdetés:

Túrós lekváros pite jellemzői

"Túrós lekváros pite" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük