Press "Enter" to skip to content

Meggyfőzelék


Meggyfőzelék tálalva

A meggyfőzelék egy hűsítő ebéd. A meggy minden formájában ízéletes, frissítő gyümölcs. Érdemes nyersen fogyasztani, de nagyon sokféle süteménybe kerül töltelékként. Gazdag A-, B1-, B2-vitaminokban, de káliumot is és vasat is tartalmaz. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést. Vízhajtó, tehát serkenti a veseműködést.

hirdetés

Meggyfőzelék recept

  1. A meggyet megmossuk, én nem szoktam kimagozni, és egy fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, ez attól is függ, mennyire savanyú a meggy. Meghintjük egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
  2. Fedő alatt elkezdjük főzni. Ehhez nem kell sok idő, ezért már el is kezdhetjük a habarást készíteni. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentes legyen. A meggye főzőlevéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást. Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, ezt egy szitán keresztül végezzük.
  3. Még egyszer felforr, és már kész is van a meggyszószunk.

Jó étvágyat kívánok!

Meggyfőzelék tálalva
A meggyfőzelék egy felfrissítő élmény lehet.
hirdetés
Meggyfőzelék tálalva

Meggyfőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS25 minutes
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg meggy
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A meggyet megmossuk, én nem szoktam kimagozni, és egy fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, ez attól is függ, mennyire savanyú a meggy. Meghintjük egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
  • Fedő alatt elkezdjük főzni. Ehhez nem kell sok idő, ezért már el is kezdhetjük a habarást készíteni. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentes legyen. A meggye főzőlevéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást. Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, ezt egy szitán keresztül végezzük.
  • Még egyszer felforr, és már kész is van a meggyszószunk.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Meggyfőzelék jellemzői

"Meggyfőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport