A meggyfőzelék egy hűsítő ebéd. A meggy minden formájában ízéletes, frissítő gyümölcs. Érdemes nyersen fogyasztani, de nagyon sokféle süteménybe kerül töltelékként. Gazdag A-, B1-, B2-vitaminokban, de káliumot is és vasat is tartalmaz. Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést. Vízhajtó, tehát serkenti a veseműködést.
hirdetés
Meggyfőzelék recept
- A meggyet megmossuk, én nem szoktam kimagozni, és egy fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, ez attól is függ, mennyire savanyú a meggy. Meghintjük egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
- Fedő alatt elkezdjük főzni. Ehhez nem kell sok idő, ezért már el is kezdhetjük a habarást készíteni. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentes legyen. A meggye főzőlevéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást. Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, ezt egy szitán keresztül végezzük.
- Még egyszer felforr, és már kész is van a meggyszószunk.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Meggyfőzelék
HOZZÁVALÓK
- 1 kg meggy
- 3-4 evőkanál cukor
- 2-3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- A meggyet megmossuk, én nem szoktam kimagozni, és egy fazékba tesszük. Megszórjuk ízlés szerinti cukorral, ez attól is függ, mennyire savanyú a meggy. Meghintjük egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
- Fedő alatt elkezdjük főzni. Ehhez nem kell sok idő, ezért már el is kezdhetjük a habarást készíteni. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentes legyen. A meggye főzőlevéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást. Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, ezt egy szitán keresztül végezzük.
- Még egyszer felforr, és már kész is van a meggyszószunk.
hirdetés
hirdetés
"Meggyfőzelék" Hozzászólások