Press "Enter" to skip to content

Spenótfőzelék friss spenótból


Spenótfőzelék friss spenótból készítve

Friss spenótból a legjobb készíteni a spenótfőzeléket. Mivel ilyenkor még a spenót minden része friss, üde és egészséges. De ha zsenge spenótról van szó, akkor a kemény szárától megfosztjuk és alaposan megtisztítjuk. Ez a spenótfőzelék friss spenótból és szikkadtt zsemléből készült. Nézzük is a pontos receptet!

hirdetés

Spenótfőzelék friss spenótból recept

  1. A friss spenótot megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A felolvasztott zsíron a megtisztított spenótot megfonnyasztjuk és felöntjük kb. fél liter vízzel és feltesszük főni.
  3. Közben a zsemlét vízben vagy tejben beáztatjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  4. Ha felforrt a spenót, a kicsavart zsemlét belemorzsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk esetleg borsozzuk.
  5. Egy botmixerrel pépesítjük és még egyszer felforraljuk a spenótfőzeléket.
Spenótfőzelék friss spenótból készítve
Spenótfőzelék friss spenótból készítve
hirdetés
Spenótfőzelék friss spenótból készítve

Spenótfőzelék friss spenótból

Spenótfőzelék friss spenótból készítve.
Sokan idegenkednek a spenóttól, pedig egy igazi vitamin – és ásványi anyagbombáról van szó. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást. Ráadásul az elkészítése is rendkívül egyszerű.
Én rendszerint a piacon veszem a friss spenótot. Ha tehetem nagyobb mennyiséget is és a fel nem használtat lefagyasztom. De a bolti változat is tökéletesen megfelelő.
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 50 dkg friss spenót
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 evőkanál zsír
  • 1-2 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A friss spenótot megtisztítjuk, megmossuk.
  • A felolvasztott zsíron a megtisztított spenótot megfonnyasztjuk és felöntjük kb. fél liter vízzel és feltesszük főni.
  • Közben a zsemlét vízben vagy tejben beáztatjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  • Ha felforrt a spenót, a kicsavart zsemlét belemorzsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk esetleg borsozzuk.
  • Egy botmixerrel pépesítjük és még egyszer felforraljuk a spenótfőzeléket.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Spenótfőzelék friss spenótból jellemzői

"Spenótfőzelék friss spenótból" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>