Friss spenótból a legjobb készíteni a spenótfőzeléket. Mivel ilyenkor még a spenót minden része friss, üde és egészséges. De ha zsenge spenótról van szó, akkor a kemény szárától megfosztjuk és alaposan megtisztítjuk. Ez a spenótfőzelék friss spenótból és szikkadtt zsemléből készült. Nézzük is a pontos receptet!
hirdetés
Spenótfőzelék friss spenótból recept
- A friss spenótot megtisztítjuk, megmossuk.
- A felolvasztott zsíron a megtisztított spenótot megfonnyasztjuk és felöntjük kb. fél liter vízzel és feltesszük főni.
- Közben a zsemlét vízben vagy tejben beáztatjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
- Ha felforrt a spenót, a kicsavart zsemlét belemorzsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk esetleg borsozzuk.
- Egy botmixerrel pépesítjük és még egyszer felforraljuk a spenótfőzeléket.
hirdetés
Spenótfőzelék friss spenótból
Spenótfőzelék friss spenótból készítve.Sokan idegenkednek a spenóttól, pedig egy igazi vitamin – és ásványi anyagbombáról van szó. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást. Ráadásul az elkészítése is rendkívül egyszerű.Én rendszerint a piacon veszem a friss spenótot. Ha tehetem nagyobb mennyiséget is és a fel nem használtat lefagyasztom. De a bolti változat is tökéletesen megfelelő.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg friss spenót
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 evőkanál zsír
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
ELKÉSZÍTÉS
- A friss spenótot megtisztítjuk, megmossuk.
- A felolvasztott zsíron a megtisztított spenótot megfonnyasztjuk és felöntjük kb. fél liter vízzel és feltesszük főni.
- Közben a zsemlét vízben vagy tejben beáztatjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
- Ha felforrt a spenót, a kicsavart zsemlét belemorzsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk esetleg borsozzuk.
- Egy botmixerrel pépesítjük és még egyszer felforraljuk a spenótfőzeléket.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Spenótfőzelék friss spenótból" Hozzászólások