Press "Enter" to skip to content

Hajtogatott krumplis pogácsa


Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon

Hajtogatott krumplis pogácsa recept. A krumplitól és a hajtogatástól igazán könnyű pogácsákat kapunk. Megéri a fáradozást, az időt érdemes rászánni. Vendégvárásra kitűnően alkalmas, frissen az igazi!

Hajtogatott krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet. Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
  4. Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  6. Pirosodásig készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon
A hajtogatott krumplis pogácsa nagyon jó választás uzsonnára.
Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon

Hajtogatott krumplis pogácsa

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő1 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS3 óra 20 perc
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 60 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 2 db tojás tésztába
  • 2 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 1 db tojás hajtogatás előtti kenéshez
  • 3 evőkanál tej hajtogatás előtti kenéshez
  • 1 db tojás szaggatás utáni kenéshez
  • 1 kávéskanál őrölt paprika szaggatás utáni kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet. Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
  • Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  • Pirosodásig készre sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hajtogatott krumplis pogácsa jellemzői

"Hajtogatott krumplis pogácsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.