Press "Enter" to skip to content

Hajtogatott krumplis pogácsa


Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon

A hajtogatott krumplis pogácsa megéri a fáradozást! A fantasztikus íze és a szuper puhasága mindenkit levesz a lábáról. A krumplitól és a hajtogatástól lesz csak igazán könnyű és puha a pogácsa. Próbáld ki ezt a finom pogácsát és élvezd a hajtogatás és sütés folyamatának örömét! Frissen fogyasztva az igazi!

hirdetés

Hajtogatott krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  2. A pogácsa tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet. Ezt követően meghajtogatjuk a pogácsa tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
  4. Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  6. Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsákat.
Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon
A hajtogatott krumplis pogácsa nagyon jó választás uzsonnára.
hirdetés
Hajtogatott krumplis pogácsa az asztalon

Hajtogatott krumplis pogácsa

Íme itt a részletes recept a hajtogatott krumplis pogácsa elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS3 hours 20 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 60 darab

Felszerelés

  • tál
  • nyújtófelület
  • nyújtófa
  • kispohár szaggatáshoz
  • tepsi

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 2 db tojás tésztába
  • 2 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 1 db tojás hajtogatás előtti kenéshez
  • 3 evőkanál tej hajtogatás előtti kenéshez
  • 1 db tojás szaggatás utáni kenéshez
  • 1 kávéskanál őrölt paprika szaggatás utáni kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet.
  • Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A pogácsa hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
  • Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  • Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsát.
hirdetés

Még több pogácsa!

Ne menj el, ha szereted a pogácsákat! Itt van még pár nagyon finom pogácsa, amit biztos szeretni fogsz. Nézzük is őket!

Ez a hajtogatott krumplis pogácsa recept megtalálható a pogácsa-receptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a pogácsa-receptek.hu oldalan további érdekes pogácsa receptekért.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Hajtogatott krumplis pogácsa jellemzői

"Hajtogatott krumplis pogácsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport