A hajtogatott krumplis pogácsa megéri a fáradozást! A fantasztikus íze és a szuper puhasága mindenkit levesz a lábáról. A krumplitól és a hajtogatástól lesz csak igazán könnyű és puha a pogácsa. Próbáld ki ezt a finom pogácsát és élvezd a hajtogatás és sütés folyamatának örömét! Frissen fogyasztva az igazi!
hirdetés
Hajtogatott krumplis pogácsa recept
- A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A pogácsa tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
- Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet. Ezt követően meghajtogatjuk a pogácsa tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
- Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
- Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsákat.
hirdetés
Hajtogatott krumplis pogácsa
Íme itt a részletes recept a hajtogatott krumplis pogácsa elkészítéséhez!
Felszerelés
- tál
- nyújtófelület
- nyújtófa
- kispohár szaggatáshoz
- tepsi
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg krumpli
- 50 dkg liszt
- 12 dkg zsír
- 2 db tojás tésztába
- 2 dkg élesztő
- pici cukor
- 1,5 evőkanál só
- 1 db tojás hajtogatás előtti kenéshez
- 3 evőkanál tej hajtogatás előtti kenéshez
- 1 db tojás szaggatás utáni kenéshez
- 1 kávéskanál őrölt paprika szaggatás utáni kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 30 perc).
- Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet.
- Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A pogácsa hajtogatást, kenést, kelesztést még 2-ször megismételjük.
- Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
- Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsát.
hirdetés
Még több pogácsa!
Ne menj el, ha szereted a pogácsákat! Itt van még pár nagyon finom pogácsa, amit biztos szeretni fogsz. Nézzük is őket!
- Vajas-tejfölös pogácsa »
- Hagymás krumplis pogácsa »
- Hajtogatott tepertős pogácsa »
- Krumplis túrós pogácsa »
Ez a hajtogatott krumplis pogácsa recept megtalálható a pogácsa-receptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a pogácsa-receptek.hu oldalan további érdekes pogácsa receptekért.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Hajtogatott krumplis pogácsa" Hozzászólások