Press "Enter" to skip to content

Habkönnyű császármorzsa


Habkönnyű császármorzsa barack lekvárral

A habkönnyű császármorzsa egyszerű és finom. Ennek az édességnek a neve is beszédes. Az egyik legenda szerint Sissi királynő kedvenc étele volt, a másik történet szerint a férj, Ferenc József találmánya ez a finomság. Az biztos, hogy Bécsből származik és az egész monarchiában gyorsan elterjedt. Mint minden jól bevált ételnek, ennek is többféle változata van. Nálunk ez a recept a legkedveltebb.

hirdetés

Habkönnyű császármorzsa recept

  1. A búzadarát és a lisztet összekeverjük és ráöntjük a tejet, jól összekavarjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy a búzadaránk megdagadjon, megpuhuljon.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra verjük. Belereszeljük a citromot, hozzáöntjük a vaníliát.
  3. A cukros tojássárgához hozzákavarjuk a lisztes búzadarát, majd apránként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Laza mozdulatokkal elkeverjük. Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a masszát 2-3 adagban beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk, de most kb. 1 perc elteltével egy fakanállal elkezdjük falatnyi darabokra szaggatni, a serpenyőt rázogatni, hogy a tészta minden oldala megpiruljon.
  4. Tálaláskor a habkönnyű császármorzsát meglocsoljuk lekvárral és meghintjük porcukorral.
Habkönnyű császármorzsa barack lekvárral
A habkönnyű császármorzsa nagyon finom ebéd lehet az egészcsalád számára.
hirdetés
Habkönnyű császármorzsa barack lekvárral

Habkönnyű császármorzsa

Habkönnyű császármorzsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 5 minutes
FOGÁSEbéd
KONYHAAusztria
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 15 dkg búzadara
  • 7 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • lekvár
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A búzadarát és a lisztet összekeverjük és ráöntjük a tejet, jól összekavarjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy a búzadaránk megdagadjon, megpuhuljon.
  • A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra verjük. Belereszeljük a citromot, hozzáöntjük a vaníliát.
  • A cukros tojássárgához hozzákavarjuk a lisztes búzadarát, majd apránként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Laza mozdulatokkal elkeverjük.
  • Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a masszát 2-3 adagban beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk.
  • De most kb. 1 perc elteltével egy fakanállal elkezdjük falatnyi darabokra szaggatni, a serpenyőt rázogatni, hogy a császármorzsa tészta minden oldala megpiruljon.
  • Tálaláskor a császármorzsát meglocsoljuk lekvárral és meghintjük porcukorral.
hirdetés

Ha bővebben érdekel a császármorzsa története, akkor itt többet tudhatsz meg róla: Császármorzsa eredete

Jó étvágyat kívánok!

 

További császármorzsa receptek

Íme itt van még néhány császármorzsa recept különlegesség, ha másfajta császármorzsát is el szeretnél készíteni:

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Habkönnyű császármorzsa jellemzői

"Habkönnyű császármorzsa" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük