Íme itt van az eredeti császármorzsa recept! Amivel Te is elkészítheted ezt a híres osztrák desszert különlegességet. Állítólag ez a császármorzsa Sissi és Ferenc József nagy kedvence volt. Készítsd el Te is ezt a eredeti császári különlegességet!
hirdetés
Eredeti osztrák császármorzsa recept
- A búzadarát és a lisztet összekeverjük és ráöntjük a tejet, jól összekavarjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy a búzadaránk megdagadjon, megpuhuljon.
- Az alaposan meg mosott mazsolára öntünk egy kevés sütő rumot.
- A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. És a sárgáját a cukorral habosra verjük.
- Majd a sárgájába belereszeljük a citromhéjat és hozzáöntjük a vaníliát.
- A cukros tojássárgához hozzákavarjuk a lisztes búzadarát és a rumos mazsolát.
- Majd apránként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Laza mozdulatokkal elkeverjük.
- Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A masszát 2-3 adagban beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk. De most kb. 1 perc elteltével kettő fakanállal elkezdjük falatnyi darabokra szaggatni és a serpenyőt rázogatni, hogy a tészta minden oldala megpiruljon.
- Sütés után rögtön fogyasztható is az eredeti osztrák császármorzsa. De meglocsoljuk lekvárral és meghintjük porcukorral is.
hirdetés
Eredeti császármorzsa
Eredeti császármorzsa recept
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg búzadara
- 7 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 5 db mazsola
- sütőrum
- lekvár
- porcukor
ELKÉSZÍTÉS
- A búzadarát és a lisztet összekeverjük és ráöntjük a tejet, jól összekavarjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy a búzadaránk megdagadjon, megpuhuljon.
- Az alaposan meg mosott mazsolára öntünk egy kevés sütő rumot.
- A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. És a sárgáját a cukorral habosra verjük.
- Majd a sárgájába belereszeljük a citromhéjat és hozzáöntjük a vaníliát.
- A cukros tojássárgához hozzákavarjuk a lisztes búzadarát és a rumos mazsolát.
- Majd apránként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Laza mozdulatokkal elkeverjük.
- Közben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A masszát 2-3 adagban beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk. De most kb. 1 perc elteltével kettő fakanállal elkezdjük falatnyi darabokra szaggatni és a serpenyőt rázogatni, hogy a tészta minden oldala megpiruljon.
- Sütés után rögtön fogyasztható is az eredeti osztrák császármorzsa. De meglocsoljuk lekvárral és meghintjük porcukorral is.
hirdetés
Ha bővebben érdekel a császármorzsa története, akkor itt többet tudhatsz meg róla: Császármorzsa eredete
Jó étvágyat kívánok!
További császármorzsa receptek
Íme itt van még néhány császármorzsa recept különlegesség, ha másfajta császármorzsát is el szeretnél készíteni:
- Habkönnyű császármorzsa »
- Császármorzsa sütőben »
Itt van a valóban osztrák recept, ami német nyelven íródott: Kaiserschmarrn recept
hirdetés
"Eredeti császármorzsa" Hozzászólások