Press "Enter" to skip to content

6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez + Recept


Palacsinta lekvárral megtöltve

Íme a 6 tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez! Most megtudhatod azt a néhány kulcsfontosságú tanácsot, amelyek segítségével egyszerűen elkészítheted a legfinomabb palacsintádat. Ismerd meg azt a 6 alapvető tippet, amelyek garantáltan segítenek abban, hogy tökéletes palacsintákat készíts!

hirdetés

6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez

  1. Ahhoz, hogy könnyebb legyen a palacsintatészta a tej mellé érdemes egy kevés ásványvizet vagy szódát hozzáadni.
  2. A sütést megkönnyítése érdekében, csorgassunk a tésztamasszához némi olajat.
  3. Keverjük csomómentesre a palacsintatésztát villával vagy kézi-, gépihabverő segítségével. A tökéletes palacsintatészta szinte tejszín sűrűségűnek kell lennie.
  4. Sütés előtt minimum 30 percet pihentessük a tésztát.
  5. A palacsinta fordításához használjunk széles pengéjű, lekerekített végű kést. Kivéve akkor, ha profi palacsinta sütők vagyunk, akik a levegőben is át tudják fordítani a palacsintatésztát, úgy hogy nem ragad a plafonra.
  6. A palacsintatöltelékek kifejezetten csak minőségi alapanyagokból legyenek. Minőségi kakaó, túró, házi lekvár (pl.: házi őszibarack lekvár), fahéj.

Palacsinta recept

  1. A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  2. A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
  3. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát.
  4. Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
  5. A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük (Lehet lekvárral, cukrozott kakaóval, cukrozott fahéjjal vagy túróval is.). Majd feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.
Palacsinta lekvárral megtöltve
6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez + Recept
hirdetés
Palacsinta lekvárral megtöltve

Palacsinta

Íme itt a részletes recept a palacsinta elkészítéséhez!
Ha még kezdő vagy ne keseredj el, ha elsőre nem lesz tökéletes! Ha elszakadna, akkor is megeheted. A lényeg, hogy a tészta ne túl híg és ne túl sűrű legyen! Ezt tudod korrigálni: ha híg, egy kis lisztet adj hozzá, ha sűrű, egy kis tejet vagy vizet!
ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 10 minutes
FOGÁSDesszert, Ebéd, Reggeli
KONYHAHagyományos
ADAG 18 darab

Felszerelés

  • tál
  • merítőkanál
  • palacsintasütő
  • kés
  • tányér
  • kanál

HOZZÁVALÓK
  

Palacsinta tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl buborékos ásványvíz vagy szóda
  • 1 evőkanál olaj

Töltelék hozzávalói:

  • lekvár
  • cukrozott kakaó
  • cukrozott fahéj
  • túrós töltelék: túró, cukor, reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  • A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű tésztát.
  • Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
  • A kész palacsintákat ízlés szerint töltjük (Lehet lekvárral, cukrozott kakaóval, cukrozott fahéjjal vagy túróval is.). Majd feltekerheted a hagyományos módon, de hajtogathatod háromszögre is.
hirdetés

Így elkészült a palacsintánk! Várd meg, hogy kehüljön, majd élvezd a finom palacsinta minden falatját.

Most, hogy már tudod mi a titka tökéletes palacsinta elkészítéséhez, tudd meg azt is, hogy mitől lesz lágy a palacsintatésztád! Itt van 4 tényező a lágy palacsintatészta elkészítéséhez!

 

Még több palacsinta!

Ne menj el, ha szereted a palacsintákat! Itt van még pár nagyon finom palacsinta, amit biztos szeretni fogsz. Nézzük is őket!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez + Recept jellemzői

"6 Tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez + Recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>