Sokan kíváncsik, hogy mitől is lesz kellemesen lágy a palacsintatészta. A titok részletekben rejlik! Sok-sok tényezőn múlik, hogy mitől is lesz puha és lágy a palacsintatésztánk. Nézzük is a tényezőket!
Mitől lesz lágy a palacsintatészta?
Ha azt szeretnéd, hogy a palacsintatésztád sokáig puha és lágy maradjon, akkor ezekre kell odafigyelni:
- A tej mellé adjunk hozzá némi szódavizet vagy ásványvizet.
- A tésztamasszába öntsünk egy kis olajat, hogy felpuhítsa a tésztát.
- A palacsintatésztát keverjük csomómentesre kanállal vagy villával. De használhatunk ehhez habverőt is, hogy még lágyabb legyen.
- Sütés előtt hagyjuk állni a palacsintatészta masszát min. 30 percig és csak ezután kezdjük el sütni.
Most már profin el tudod készíteni a palacsintatésztát. Kezdj is neki! Itt ban hozzá a palacsintatészta alapreceptje!
Segítettek neked ezek az ötletek? Kérlek írd meg hozzászólásban, hogy neked hogyan sikerült a palacsintatésztád!
Még palacsinta!
Mutatok pár nagyon finom palacsinta fajtát, amik nagy kedvenceid lehetnek. Remélem mind is ízleni fog!
Tudd meg, hogy mitől lesz tökéletes a palacsintád! Itt van 6 tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez!
"Mitől lesz lágy a palacsintatészta?" Hozzászólások