Press "Enter" to skip to content

Csirkemell palacsintatésztában


Csirkemell palacsintatésztában megsütve

Kímélő, de finom ebéd (Csirkemell palacsintatésztában) receptjét olvasod. Azoknak is ajánlom, akiknek kevés idejük van, hiszen a palacsintákat előző nap is kisüthetjük, a ragut is elkészíthetjük. Így már csak a tejszínnel való felforralás és a mártás elkészítése marad aznapra.

Csirkemell palacsintatésztában recept

  1. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
  2. Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
  3. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  4. A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
  5. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Csirkemell palacsintatésztában megsütve
A csirkemell palacsintatésztában az egyik kedvenc ebéded lesz.
Csirkemell palacsintatésztában megsütve

Csirkemell palacsintatésztában

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS15 perc
Pihenőidő30 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 15 perc
FOGÁSFőétel
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Palacsinta hozzávalói:

  • 1 db tojás
  • 25-30 dkg liszt
  • tej
  • szódabikarbónás víz
  • olaj
  • csipetnyi

Ragu hozzávalói:

  • 2 db közepes csirkemell
  • olaj vagy vaj
  • só, bors
  • rozmaring, kakukkfű, lestyán
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld

Mártás hozzávalói:

  • vaj
  • sajt
  • só, bors
  • tej
  • majonéz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
  • Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
  • A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  • A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
  • Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Csirkemell palacsintatésztában jellemzői

"Csirkemell palacsintatésztában" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük