Kímélő, de finom ebéd (Csirkemell palacsintatésztában) receptjét olvasod. Azoknak is ajánlom, akiknek kevés idejük van, hiszen a palacsintákat előző nap is kisüthetjük, a ragut is elkészíthetjük. Így már csak a tejszínnel való felforralás és a mártás elkészítése marad aznapra.
hirdetés
Csirkemell palacsintatésztában recept
- A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
- Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
- A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
- Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Csirkemell palacsintatésztában
HOZZÁVALÓK
Palacsinta hozzávalói:
- 1 db tojás
- 25-30 dkg liszt
- tej
- szódabikarbónás víz
- olaj
- csipetnyi só
Ragu hozzávalói:
- 2 db közepes csirkemell
- olaj vagy vaj
- só, bors
- rozmaring, kakukkfű, lestyán
- 1,5 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- petrezselyemzöld
Mártás hozzávalói:
- vaj
- sajt
- só, bors
- tej
- majonéz
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Egy deci vízben elkeverünk egy kávéskanál szódabikarbónát, hozzáöntjük a tésztához, ettől könnyebb lesz a palacsinta.
- Én egy kevés olajat is szoktam a palacsintatésztába önteni, így nem kell a serpenyőt sütés közben olajozni. Kb. fél óra pihentetés után pici olajon kisütjük a palacsintákat. 10-12 palacsintát kapunk.
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis darabokra felvágjuk. Olajat vagy vajat melegítünk és a húsdarabokat fehéredésig sütjük. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük, felöntjük a borral, és fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
- A palacsintákat megtöltjük a raguval, tűzálló tálba fektetjük.
- Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rárakjuk a feldarabolt sajtot, ezt is megolvasztjuk. Egy kis kanál majonézt keverünk hozzá, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel. Folyamatosan kevergetjük, míg sűrű masszát nem kapunk. Ezzel öntjük le a palacsintákat és forró sütőben pirosodásig sütjük.
hirdetés
Kóstold meg a megújított változatot is! Íme itt a reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztába tekerve!
hirdetés
"Csirkemell palacsintatésztában" Hozzászólások