Press "Enter" to skip to content

Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában


Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában

Ha a hagyományos palacsintát már unalmasnak találod, akkor próbáld ki ezt a különleges receptet: reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában. Ez a étel nem csak hogy finom, de az ízek kavalkádját hozza el az asztalra. Ezt megkóstolva garantáltan nem fogsz úgy tekinteni a palacsintára, mint eddig.

hirdetés

Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában recept

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá tejet. Vagy ha hígra sikerül, liszttel sűrítjük. Kisütjük a palacsinta tésztákat. (Nekem 10-12 szokott kijönni belőle. A részletesebb palacsinta tészta készítésről itt tudsz olvasni!)
  2. A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük.
  3. A megmosott, lecsöpögtetett csirkemellet felkockázzuk, a hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, mintha rántást készítenénk.
  5. Mikor már egy kis színt kap és érezzük a piruló liszt illatát, ráöntjük a meleg tejet.
  6. Sűrűn kevergetjük, nehogy megcsomósodjon. Erre jön a 10 dkg reszelt sajt, ezzel is elkeverjük, hogy felolvadjon a sajt. Sózzuk, borsozzuk.
  7. A csirkemellel megtöltjük a palacsintákat, egy sütőtálban elrendezzük őket. Ráöntjük a mártást és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  8. Forró sütőbe tesszük, míg a palacsinták átforrósodnak és a sajt ráolvad.
Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában
Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában
hirdetés
Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában

Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Palacsinta hozzávalói:

  • 4 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl szódavíz
  • olaj

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj

Mártás hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • fehérbors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá tejet. Vagy ha hígra sikerül, liszttel sűrítjük. Kisütjük a palacsinta tésztákat. (Nekem 10-12 szokott kijönni belőle. A részletesebb palacsinta tészta készítésről itt tudsz olvasni!)
  • A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük.
  • A megmosott, lecsöpögtetett csirkemellet felkockázzuk, a hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  • A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, mintha rántást készítenénk.
  • Mikor már egy kis színt kap és érezzük a piruló liszt illatát, ráöntjük a meleg tejet.
  • Sűrűn kevergetjük, nehogy megcsomósodjon. Erre jön a 10 dkg reszelt sajt, ezzel is elkeverjük, hogy felolvadjon a sajt. Sózzuk, borsozzuk.
  • A csirkemellel megtöltjük a palacsintákat, egy sütőtálban elrendezzük őket. Ráöntjük a mártást és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  • Forró sütőbe tesszük, míg a palacsinták átforrósodnak és a sajt ráolvad.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Próbáld ki a hasonló, de mégis kicsit másfajta csirkemell palacsintatésztában receptünket is!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában jellemzői

"Reszelt sajtos csirkemell palacsintatésztában" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport