A magyarkonyha elengedhetetlen fogása a főzelék. De vajon mitől is lesz olyan sűrű a főzelék? A rántástól! A rántás a főzelékek sűrítésére szolgál. Ezért is olyan fontos a rántás készítése.
hirdetés
A rántás készítése
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
- A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel a rántást és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
Másfajta rántás készítés
Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:
- Paprikás rántás »
- Fokhagymás rántás »
A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?
hirdetés
Rántás készítése
Gyors rántás készítés. Folyamatos kavargatással elkerülhetjük, hogy a rántásunk odaégjen.
Felszerelés
- kis lábas
- kanál
HOZZÁVALÓK
- kevés liszt
- olaj
- 2-3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
- Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
hirdetés
Jöhetnek a főzelékek!
hirdetés
"Rántás készítése" Hozzászólások