Press "Enter" to skip to content

Rántás készítése


Rántás készítése

A magyarkonyha elengedhetetlen fogása a főzelék. De vajon mitől is lesz olyan sűrű a főzelék? A rántástól! A rántás a főzelékek sűrítésére szolgál. Ezért is olyan fontos a rántás készítése.

hirdetés

A rántás készítése

  1. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  2. A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  3. Felöntjük 2-3 dl vízzel a rántást és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.

 

Másfajta rántás készítés

Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:

A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Rántás készítése
Gyors rántás készítése.
hirdetés
Rántás készítése

Rántás készítése

Gyors rántás készítés. Folyamatos kavargatással elkerülhetjük, hogy a rántásunk odaégjen.
ELKÉSZÍTÉS10 minutes
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 1 főzelékhez

Felszerelés

  • kis lábas
  • kanál

HOZZÁVALÓK
  

  • kevés liszt
  • olaj
  • 2-3 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  • Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  • Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
hirdetés

Jöhetnek a főzelékek!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Rántás készítése jellemzői

"Rántás készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>