Press "Enter" to skip to content

Fokhagymás rántás


Fokhagymás rántás fazékban készül

Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben.

Fokhagymás rántás készítése

  1. A zsírt egy lábosban fölolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
  2. Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
  3. Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a fokhagymás rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.

 

Másfajta rántás készítés

Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:

A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Fokhagymás rántás fazékban készül
Fokhagymás rántás készítése.
Fokhagymás rántás fazékban készül

Fokhagymás rántás

Fokhagymás rántás készítése gyorsan.
ELKÉSZÍTÉS8 perc
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAKísérletező

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zsírt egy lábosban fölolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
  • Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
  • Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.

Jöhetnek a főzelékek!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Fokhagymás rántás jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Fokhagymás rántás" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük