Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben különbözik!
hirdetés
A fokhagymás rántás készítése
- A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
- Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
- Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a fokhagymás rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.
Másfajta rántás készítés
Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:
- Egyszerű rántás készítése »
- Paprikás rántás »
A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?
hirdetés
Fokhagymás rántás
Fokhagymás rántás készítése gyorsan.
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
- Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
- Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.
hirdetés
Jöhetnek a főzelékek!
hirdetés
"Fokhagymás rántás" Hozzászólások