Press "Enter" to skip to content

Fokhagymás rántás


Fokhagymás rántás fazékban készül

Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben különbözik!

hirdetés

A fokhagymás rántás készítése

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
  2. Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
  3. Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a fokhagymás rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.

 

Másfajta rántás készítés

Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:

A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Fokhagymás rántás fazékban készül
Fokhagymás rántás készítése.
hirdetés
Fokhagymás rántás fazékban készül

Fokhagymás rántás

Fokhagymás rántás készítése gyorsan.
ELKÉSZÍTÉS8 minutes
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAKísérletező
ADAG 1 főzelékhez

HOZZÁVALÓK
  

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
  • Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
  • Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.
hirdetés

Jöhetnek a főzelékek!

Megosztás:

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Fokhagymás rántás jellemzői

"Fokhagymás rántás" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés