Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben.
Fokhagymás rántás készítése
- A zsírt egy lábosban fölolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
- Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
- Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a fokhagymás rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.
Másfajta rántás készítés
Kiszeretnél próbálni másfajta sűrítési módszereket, rántásokat? Akkor mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy tetszeni fog:
- Egyszerű rántás készítése »
- Paprikás rántás »
A rántáshoz hasonlóan a habarás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Fokhagymás rántás
Fokhagymás rántás készítése gyorsan.
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
ELKÉSZÍTÉS
- A zsírt egy lábosban fölolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Egy percre se hagyjuk a tűzön, mert könnyen megég és kezdhetjük előröl.
- Közben belereszeljük a fokhagymát és még mindig kevergetjük.
- Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, a rántást felöntjük vízzel és kavargatva besűrítjük.
Jöhetnek a főzelékek!
Nézd meg ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Fokhagymás rántás" Hozzászólások