Leves utáni második fogásnak kitűnő választás az alj nélküli túrós, de délutáni kávézáshoz, vendégváráshoz is merem ajánlani. Sokáig fontolgattam, hogy neki merjek-e fogni ennek a receptnek. Imádom a túrós sütiket, sósakat, de valahogy azt gondoltam, ha nincs alul tészta, ezt biztos nehéz elkészíteni. Mígnem láttam egy videót az elkészítéséről, és úgy gondoltam, ez nekem is menni fog. És valóban, nem ördöngösség elkészíteni. És az íze! Engem nagyon emlékeztet a német Käsetorte ízére. Utána néztem, tényleg nagyon hasonló a két sütemény.
hirdetés
Alj nélküli túrós recept
- A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a tejfölt, a lisztet, a sót, a cukrot, a tojássárgákat és a kihűlt vajat. Az egészet csomómentesre keverjük.
- A sütőt előmelegítjük, a sütőformánkat kivajazzuk, liszttel meghintjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához keverjük. Az egészet beleöntjük a sütőformába, a tetejét elsimítjuk. Közepes tűzön kb. 30 percig sütjük.
- Langyosan vagy hidegen, de még frissen tálaljuk.
hirdetés
Alj nélküli túrós
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg túró
- 5 dl tejföl
- 6-8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- csipetnyi só
- 3 db tojás
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
ELKÉSZÍTÉS
- A túrót villával összetörjük, elkeverjük benne a tejfölt, a lisztet, a sót, a cukrot, a tojássárgákat és a kihűlt vajat. Az egészet csomómentesre keverjük.
- A sütőt előmelegítjük, a sütőformánkat kivajazzuk, liszttel meghintjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához keverjük. Az egészet beleöntjük a sütőformába, a tetejét elsimítjuk. Közepes tűzön kb. 30 percig sütjük.
- Langyosan vagy hidegen, de még frissen tálaljuk.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Alj nélküli túrós" Hozzászólások