Friss spenótból a legjobb készíteni a spenótfőzeléket. Mivel ilyenkor még a spenót minden része friss, üde és egészséges. De ha zsenge spenótról van szó, akkor…
Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben. Fokhagymás rántás készítése A zsírt…
A meggyfőzelék egy hűsítő ebéd. A meggy minden formájában ízéletes, frissítő gyümölcs. Érdemes nyersen fogyasztani, de nagyon sokféle süteménybe kerül töltelékként. Gazdag A-, B1-, B2-vitaminokban,…
Klasszikus kelkáposzta főzelék recept. A kelkáposzta a konyhánk igen hasznos zöldsége. Alacsony energiatartalma miatt a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Gyulladásgátló, vitaminokban (A-, B1-, B2-, C-…
A piszkeszósz egy igazán frissítő nyári eledel. Sajnos piszkét elég keveset találok a piacon, ezért én kis adagban le is fagyasztok belőle. Rendkívül értékes gyümölcsről…
Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én…
Egyszerű, könnyen emészthető, de mégis főtt ételre vágysz? Az almafőzelék elkészítéséhez nem kell nagy tudomány. Nyári melegben én előző nap megfőzöm, jól lehűtöm. Így egy…
Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi…
Zöldbabfőzelék recept. Ki ne hallotta volna, hogy a zöldségfogyasztás mennyire egészséges. A zöldbab kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, viszont rostban gazdag. Fogyókúrázóknak kiváló fogás készíthető…
A kapros tökfőzelék egy könnyen emészthető főzelék. Nyáron jól lehűtve az igazi. Kapros tökfőzelék recept A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Pár perc…