A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence. Nem véletlenül! Hiszen ki ne szeretné ezt a népszerű, de egyben laktató hagyományos ételünket? A tökfőzelék a magyar konyha…
Friss spenótból a legjobb készíteni a spenótfőzeléket. Mivel ilyenkor még a spenót minden része friss, üde és egészséges. De ha zsenge spenótról van szó, akkor…
Az egyszerű fokhagymás rántás elkészítése hasonlít a hagyományos rántáséhoz. De még is egy kicsit különbözik tőle. Nézzük is, hogy miben különbözik! A fokhagymás rántás készítése…
A meggyfőzelék egy hűsítő ebéd. A meggy minden formájában ízéletes, frissítő gyümölcs. Érdemes nyersen fogyasztani, de nagyon sokféle süteménybe kerül töltelékként. Gazdag A-, B1-, B2-vitaminokban,…
Klasszikus kelkáposzta főzelék recept. A kelkáposzta a konyhánk igen hasznos zöldsége. Alacsony energiatartalma miatt a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Gyulladásgátló, vitaminokban (A-, B1-, B2-, C-…
A piszkeszósz egy igazán frissítő nyári eledel. Sajnos piszkét elég keveset találok a piacon, ezért én kis adagban le is fagyasztok belőle. Rendkívül értékes gyümölcsről…
Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én…
Egyszerű, könnyen emészthető, de mégis főtt ételre vágysz? Az almafőzelék elkészítéséhez nem kell nagy tudomány. Nyári melegben én előző nap megfőzöm, jól lehűtöm. Így egy…
Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi…
A zöldbabfőzelék egy finom és tápláló főzelék, ami a magyar konyha egyik jellegzetessége. A zöldbabfőzelék nem csak jóízű és laktató, hanem egészséges is. Érdemes kipróbálni…