Press "Enter" to skip to content

Hagyományos tökfőzelék


Hagyományos hideg tökfőzelék

A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence. Nem véletlenül! Hiszen ki ne szeretné ezt a népszerű, de egyben laktató hagyományos ételünket? A tökfőzelék a magyar konyha egyik jellegzetes fogása, ami nemcsak finom, de még egészséges is.

hirdetés

Hagyományos tökfőzelék recept

  1. A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  2. A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.

Közben elkészítjük a rántást:

  1. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen!)
  2. Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  3. A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.

Elkészítjük a habarást is:

  1. Egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a hagyományos tökfőzelék főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk.
  2. Habarást a tökfőzelékhez öntjük.
  3. Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
Hagyományos hideg tökfőzelék
A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence.
hirdetés
Hagyományos hideg tökfőzelék

Hagyományos tökfőzelék

Íme itt a részletes recept a hagyományos tökfőzelék elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSEbéd, Főzelék, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • reszelő
  • fazék
  • cérna
  • kis lábas
  • tányér

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db főzőtök spárgatök
  • 2 csokor kapor
  • liszt
  • tejföl
  • olaj
  • ecet

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  • A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.

Közben elkészítjük a rántást:

  • Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen!)
  • Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.

Elkészítjük a habarást is:

  • Egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a hagyományos tökfőzelék főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk.
  • Habarást a tökfőzelékhez öntjük.
  • Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

+ 1 tökfőzelék recept

Készítsd el a kapros tökfőzeléket is és nézd meg, hogy melyik ízlik jobban! Kapros tökfőzelék »

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Hagyományos tökfőzelék jellemzői

"Hagyományos tökfőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>