A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence. Nem véletlenül! Hiszen ki ne szeretné ezt a népszerű, de egyben laktató hagyományos ételünket? A tökfőzelék a magyar konyha egyik jellegzetes fogása, ami nemcsak finom, de még egészséges is.
hirdetés
Hagyományos tökfőzelék recept
- A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
- A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
Közben elkészítjük a rántást:
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen!)
- Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
Elkészítjük a habarást is:
- Egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a hagyományos tökfőzelék főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk.
- Habarást a tökfőzelékhez öntjük.
- Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.

hirdetés
Hagyományos tökfőzelék
Íme itt a részletes recept a hagyományos tökfőzelék elkészítéséhez!
Felszerelés
- reszelő
- fazék
- cérna
- kis lábas
- tányér
HOZZÁVALÓK
- 1 db főzőtök spárgatök
- 2 csokor kapor
- liszt
- tejföl
- olaj
- só
- ecet
ELKÉSZÍTÉS
- A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
- A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
Közben elkészítjük a rántást:
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen!)
- Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
Elkészítjük a habarást is:
- Egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a hagyományos tökfőzelék főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk.
- Habarást a tökfőzelékhez öntjük.
- Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
+ 1 tökfőzelék recept
Készítsd el a kapros tökfőzeléket is és nézd meg, hogy melyik ízlik jobban! Kapros tökfőzelék »
hirdetés
"Hagyományos tökfőzelék" Hozzászólások